Hoşgeldin Misafir

UBS: Milyarderler için en cazip sektör enerji oldu

okyanus41

19 Eki 2017
1,298 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Süper zengin müşterilerle yapılan ankete katılımcılarının yüzde 44'ü gelecekteki yatırım ve iş fırsatları açısından 21 kategori arasında en cazip olanının enerji olduğunu belirtti.

Ankete katılan 50 milyarderin yaklaşık üçte biri biyoteknoloji, tıbbi ürünler ve yazılımın da en cazip sektörlerden olduğu görüşünü paylaştı.

Asya Pasifik bölgesi ön planda


UBS raporunda konuya ilişkin olarak "bugün yaşanan tedarik zinciri sıkıntıları ve yenilenebilir enerjiye geçişin ivmelenmesi nedeniyle enerji sektörü öne çıkıyor" ifadesine yer verildi. Raporda milyarderlerin girişim sermayelerinin yön değiştirdiği ve bu tür dönüşümlerin yatırımların nereye gideceğine dair öncü gösterge olduğunu belirtildi.

Ankete katılanlar Çin dışındaki Asya Pasifik bölgesinin gelecek 5 yılda iş yapma ve yatırım fırsatları açısından en iyi bölge olduğunu belirtti. Asya Pasifik'i Kuzey ve Amerika ve Çin takip etti.

UBS Group'un milyarder müşterileri, gelecek 5 yılda enerji sektörünün en büyük fırsatları sunacağı öngörüsünü paylaştı.