Hoşgeldin Misafir

Uniswap DeFi fonu, Uni coin satışına gelen eleştirilere yanıt verdi

aries1986

2 Eki 2020
955 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Uniswap, merkezi olmayan piyasa (DeFi) yarım milyon UNI tokenin satışına olan eleştirileri savundu. Uniswap, 500.000 UNI token satışını 15 Temmuz tarihinde yayınlanan blog yazısında, gündeme gelen soruları ele alarak yanıtladı.

Dünyanın önde gelen DEX’i, Salı günü sürpriz bir satışla UNI’deki fonların yarısını DeFi Eğitim Fonu (DEF) için USDC’de 10.2 milyon dolara sattı.

Yapılan satış toplulukta tepkilere neden oldu. Hareket, merkezileşme konularını gündeme getiren Harvard Law Blockchain ve Fintech Initiative (HLBFI) destekli fonla ilgili daha fazla şeffaflık çağrısında bulunan DeFi topluluğunda olumlu karşılanmadı.

Piyasa araştırmacısı Igor Igamberdiev, Uniswap içindekilerin 10 milyon dolar token satışından hemen önce tokenlerin terk edilmiş olabileceğini öne sürerek tartışmayı ateşledi.

Uniswap: “DeFi Eğitim Fonu’nun dolara ihtiyacı var”-

DeFi Eğitim Fonu, harcamalarının büyük çoğunluğunun dolar cinsinden olduğunu ve bu nedenle UNI fonlarının dolar olarak çeşitlendirilmesi gerektiğini belirterek eleştirilere yanıt verdi.

Uniswap şöyle söyledi:

1 milyonluk toplam tahsisin yarısının çeşitlendirilmesi herhangi bir piyasa düşüşünde sürdürülebilir bütçe sağlıyor. DEF’in hızla işe koyulmasına olanak tanıyor.

Dünya çapındaki düzenleyiciler ve politikacılar DeFi’yi yakından izlediği için zamanın çok önemli olduğunu ekledi. DeFi eğitim fonu, gelişmekte olan sektöre eğitim imkanı sağlamak ve siyasi lobi faaliyetleri desteklemek için kuruldu.

Uniswap, satışın ayrıntılarını ve neden bu şekilde gerçekleştirildiğini açıklamaya devam etti. Uniswap, bu büyüklükte satışı desteklemek için yeterli likidite olmadığını iddia etti.

Satışın genel UNI pazarları üzerinde hiçbir etkisi olmadığını söyledi. İleriye dönük olarak, daha fazla çeşitlendirme sağlayacağı için Uniswap’ın daha çok kullanılacağını düşündüğünü dile getirdi.

Son olarak, satışın günlük UNI ticaret hacminin % 5’ini oluşturuyor. UNI piyasa fiyatı üzerinde olumsuz bir etkisi olma olasılığının düşük olabileceği düşünülüyor. UNI, Salı günü genel olarak kripto varlıklarıyla uyumlu olarak işlem gördü.

Uniswap’i eleştirenlerden biri olan Chris Blec, dün Twitter’da protokol kurucusu Hayden Adams tarafından engellendi.

UNI için fiyat değişikliği var mı?-

Token fiyatı zayıflamaya devam ettiği için yaşanan tartışma UNI sahipleri için iyi bir haber olmadı. Uni Temmuz ayının en yüksek fiyat olan 23.75 dolardan sonra % 16 düşüşle 17.70 $’da gün içinde işlem görüyor.

Birçok DeFi tokeni için küçükte olsa toparlanma yaşandı. UNI şu anda Mayıs başındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 45 $’dan yaklaşık % 60 azaldı.