Hoşgeldin Misafir

Ünlü CEO, yapay zekâ teknolojisini övdü… “İnsanlardan daha iyi”

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Son vakitlerde bilim dünyasının en tartışmalı hususlarından biri yapay zekâ teknolojisi. Bilhassa ChatGPT üzere sohbet botlarının gelişmesiyle birlikte iş dünyasında çeşitli tartışmalar ortaya çıktı. Elon Musk üzere ünlü iş insanlarının telaşlı ihtarlarına rağmen teknolojiyi övenler ve çalışmalarından şad olanlar da epeyce fazla.

İngiltere’nin en büyük üçüncü güç tedarikçisi olan Octopus Energy de müşterilerden gelen e-postaların üçte birinden fazlasını yanıtlamak için teknolojiyi kullanıyor.

CEO Greg Jackson, “Yapay zekâ tarafından yazılan e-postalar, yüzde 80 müşteri memnuniyeti sağladı. Bu, yetenekli ve eğitimli bireylerin elde ettiği yüzde 65’lik muvaffakiyet oranından çok daha iyi” dedi.

Jackson, şirket süratle büyürken yapay zekânın muvaffakiyetinin Octopus’ta işten çıkarmalara neden olmayacağını da söyledi.

Ancak, edindikleri tecrübenin, teknolojinin ürkütücü suratını ve iş dünyasını değiştirme potansiyelini gösterdiği konusunda uyardı. Teknolojinin makus niyetli aktörler tarafından kullanılabileceğini ve nihayetinde insanlığı tehdit edebilecek bir muhteşem zekâ haline gelebileceğini savunarak hükümetleri varoluşsal riski önlemek için süratli hareket etmeye çağırdı:

“Yapay zekânın berbat olduğu ve insanları yok etmeye niyetli olduğu söylenemez. Yalnızca işe yürürken kazara ezdiğimiz karıncalar üzere rastlantısal kayıplar olma riskimiz var.”