Hoşgeldin Misafir

Ünlü yazar Stephen King’den yapay zekâ açıklaması…

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hollywood’daki müelliflerin grevinde bile muahede şartları ortasında yer alan ve senaryo yazmasına karşı çıkılan yapay zekâ, üretici ve yaratıcı sanayide reaksiyon görmeye devam etse de ünlü muharrir Stephen King çok daha ölçülü bir tutum sergilemeyi tercih etti.

Stephen King, insan yaratıcılığını başarılı bir formda taklit edebilmesi için hâlâ yapay zekânın yapması gereken birtakım şeyler olduğuna inanıyor. The Atlantic için yazdığı bir makalede muharrir, çalışmasının yapay zekâ programlarının öğrenmesi için kullanılmasına itiraz etmeyeceğini ve teknolojinin potansiyeli konusunda şimdi gergin olmadığını söyledi.

King, “Hikayelerimin bilgisayarlara öğretilmesini (eğer yanlışsız söz buysa) yasaklar mıydım? Yapabilseydim bile hayır” dedi.

King’e nazaran insanların bile uygun yazmayı umuyorlarsa okuyucu olmaları gerekir. Oburlarının çalışmalarını bilgisayarlara yahut kendi tabiriyle son teknoloji eseri dijital harmanlayıcılara yüklemek, yapay zekâya yalnızca daha uygun bir formda sanatın nasıl yapılabileceğini öğretir.

75 yaşındaki muharrir, yapay zekâ tarafından oluşturulan içeriklerin ise birinci bakışta uygun olduğunu lakin, yakından incelendiğinde pek de uygun olmadıklarını söyledi.

Daha evvel Margaret Atwood ve James Patterson, çalışmalarının yapay zekâ şirketleri tarafından müsaadesiz kullanılması nedeniyle tazminat talep eden bir mektup imzalayan 8 binden fazla muharrire katılmıştı. Mektup, temmuz ayında başta OpenAI’den teknoloji CEO’ları Sam Altman’a, Meta’dan Mark Zuckerberg’e, Alphabet’ten Sundar Pichai’ye olmak üzere pek çok teknoloji başkanına gönderildi.