Hoşgeldin Misafir

Unreal Engine & Kullanımı - THS LOJİSTİK TİM

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar bugün sizlere son zamanlarda tıpkı kolejdeki dik saçlı asi ruhlu popüler eleman gibi oyun dünyasının popüler çocuğu haline gelen Unreal Engine'yi tanıtıp dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışacağız. Keyifli okumalar diliyorum.

Hazırsanız konumuza önce Unreal Engine Nedir ? Sorusunun cevabını vererek başlayalım.

Unreal Engine Nedir?

kh2lply.jpg

Unreal Engine, bir video oyun motorudur. Ama sadece bir oyun motoru demek, ona büyük haksızlık olur. Epic Games tarafından geliştirilen bu yazılım, oyun yapımından animasyonlara, simülasyonlardan sanal gerçekliğe kadar pek çok alanda kullanılabilir. Unreal Engine, oyun dünyasının “sihirli büyücü çubuğu” olarak bilinir çünkü kullanıcılarına inanılmaz güçler sunar, harika grafikler, gerçekçi fizik, ve kolay kullanımlı bir arayüz. Yolunuz düşerse kendisini kullanmaya ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Peki, Unreal Engine Neden Bu Kadar Popüler?

Unreal Engine, popüler çünkü:

b285ukm.jpg

1- Muhteşem Grafikler: Eğer bir oyun yapıyorsanız, grafikler kraldır efsanedir bu konuda zaten kendilerine o kadar çok güveniyorlar ki Unreal ismini yani güzel Türkçemizde Gerçek dışı ismini almaları gayet normal görünüyor. Unreal Engine, göz kamaştırıcı görseller yaratmanıza olanak tanır. Birkaç tıklamayla, güneşin batışıyla parlayan deniz manzaralarından, korkutucu zindanlara kadar her şeyi yaratabilirsiniz. İsterseniz zindanın başına gardiyan olarak ejderha koyun sizin hayal dünyanıza ve yaratıcılığınıza kalmış.

2 - Blueprint Sistemi: Kodlamayı seviyor musunuz? Hayır mı? Problem değil! Unreal Engine’in Blueprint sistemi, kodlama bilmeseniz bile karmaşık oyun mekaniğini oluşturmanıza olanak tanır. Mantığı sürükle-bırak şeklinde oluşturabilirsiniz. ( Bayılırım bazı zamanlar bu özelliğine )

3 - Devasa Bir Topluluk: Unreal Engine’in arkasında devasa bir kullanıcı topluluğu var. Bu topluluk, bir sorunuz olduğunda ya da yeni bir şey öğrenmek istediğinizde her zaman yardıma hazırdır. Ciddi anlamda destek olmak ve çözüm sunmak için bugün youtube gibi platformlarda bile videolu çözümler sunulmakta.

Peki Unreal Engine Nasıl Kullanılır?

Unreal Engine’i kullanmak için büyücü olmaya öyle üç kişi el ele tutuşup Selene Selena diye birilerini çağırmanıza da gerek yok , ama biraz sabır ve yaratıcılık gerekiyor! İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı adımlar.

1 - Unreal Engine'i İndirin ve Kurun

12ue3nn.png

İlk adım, Unreal Engine’i Epic Games Launcher üzerinden indirip kurmak. Bu yazılım ücretsizdir, ama dikkat edin depolama alanınızı hızla doldurabilir özellikle yardımcı assetsleri indirirken vs boyutlarına bakın sonra ne oldu lan bu hddye isyanları başgösterebilir.

2 - Proje Oluşturma

n9sry3h.png

Unreal Engine’i açtığınızda, sizi devasa bir dünya haritası karşılayacak. Ama panik yok “Yeni Proje Oluştur” düğmesine tıklayın ve hayal gücünüzü serbest bırakın. İsterseniz bir FPS (Birinci Şahıs Nişancı) oyunu, isterseniz de bir RPG (Rol Yapma Oyunu) başlatabilirsiniz. İhtimaller sınırsız ve tamamen sizin hayal dünyanıza kalmış

3 - Blueprintler ile Tanışın

76o0uth.png

Kendi oyun mekaniğinizi oluşturmak istiyorsanız, Blueprint sistemine göz atın. Blueprintler, programlama bilgisine ihtiyaç duymadan oyun dünyanızda neler olacağını kontrol etmenizi sağlar. Mesela, bir düşmanın size yaklaştığında ses çıkarmasını mı istiyorsunuz? Bunu sadece birkaç tıklama ile yapabilirsiniz. (Abi bayılıyorum ben bu blueprint olayına sizde seveceksiniz eminim)

4 - Materyal ve Aydınlatma ile Oynayın

gihy8pg.jpg

Unreal Engine, materyaller ve aydınlatma konusunda adeta bir cennet. Her nesnenin üzerinde farklı materyaller kullanabilir ve ışığın nasıl davranacağını kontrol edebilirsiniz. Işık kaynağınızı değiştirdiğinizde ortamın tamamen nasıl değiştiğini görmek büyüleyici olacak. Gün batımında kendi platformunuzu kurup karakter ile koşturmak yok mu fena ki fena diyorum ve susuyorum. Mutlaka denemelisiniz.

5 - Animasyon ve Karakterler

ct2mo7k.jpg

Karakterlerinizi hareket ettirmek için animasyon sistemini kullanın. Unreal Engine, karakterlerinizin gerçekçi hareket etmesini sağlayan gelişmiş animasyon araçları sunar. Dilerseniz bir dans animasyonu ekleyebilir ya da karakterinizin zıplama mekaniğini özelleştirebilirsiniz.

6 - Oyununu Test Et ve Yayınla

e19qs46.jpg

Geliştirdiğiniz oyunu test etmek için “Play” düğmesine basmanız yeterli. Oyununuzun nasıl göründüğünü ve çalıştığını gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz. Son olarak, oyununuzu yayına hazırlayın ve arkadaşlarınıza, hatta tüm dünyaya sunun. Ama sakına benim gibi test ederken oluşturduğunuz oyunu oynamaya dalıp "Lan ben ne yapacaktım?" durumuna düşmeyin.

Unreal Engine Kullanmanın Eğlenceli Yolları

9sjpunh.jpg

Unreal Engine, sadece oyun yapmak için kullanılmaz. Onu daha eğlenceli hale getirebilecek bazı yaratıcı yollar:

1 - Kendi Korku Filminizi Çekin: Unreal Engine’in sinematik araçlarını kullanarak kısa bir korku filmi oluşturabilirsiniz. Zombi saldırıları, terk edilmiş bir ormanda geçen gizemli hikayeler… Hayal gücünüzü serbest bırakın ve aklınızdaki projeleri oluşturmaktan kesinlikle geri kalmayın.

2 - Sanal Gerçeklik (VR) Deneyimi Yaratın: VR gözlükleriniz var mı? Unreal Engine, VR deneyimleri oluşturmak için mükemmel bir platformdur. Kendi sanal dünyanızı yaratın ve içine dalın.

3- Eğitim Simülasyonları Geliştirin: Unreal Engine, eğitim simülasyonları oluşturmak için de kullanılabilir. Mesela, bir uçak simülatörü geliştirebilir ve arkadaşlarınıza uçuş dersleri verebilirsiniz. Meydeey meydeey diye kendi kendinize bağırmak ise bedava!

Bugün sizlere Unreal Engine Nedir sorusunun cevabını ve nelerde kullanılabileceğini anlattık. İnternette kendisiyle ilgili bir çok yardımcı döküman ve dersler mevcut. Kendi evreninizi ve oyun dünyanızı oluşturmak gibi bir hayaliniz var ise sizde Unreal Engine ile bunu başarabilirsiniz. Unutmayın! Unreal Engine, dijital dünyanın kapılarını aralayan bir sihirli anahtar gibidir. Onu kullanmak, sadece bir oyun yapmak değil, aynı zamanda yaratıcılığınızı keşfetmek demektir. Hayal gücünüzü serbest bırakın ve Unreal Engine’in sunduğu sınırsız olanaklarla kendi dünyanızı yaratın.

Her makalemizde olduğu gibi, okuyan gözlerinize sağlık diliyorum.
Sağlıcakla kalın.

Lojistik Tim Sundu
btn1pyf.png

Son düzenleme: