Admin Panelinizi Şifreleyin
Vb forumlarda admin panelinizi şifrelerseniz hacklenmeyi %10 a indirirsiniz. Birazdan nasıl şifreleyeceğimizi açıklayacağım. Öncelikle şunu bilin bunu yapınca hacklenmiceksiniz diye bir kaide yok ancak %10 a indirir. Unutmayın admin paneline girememeleri içindir bu sistem.
ilk önce admincp 'den index.php i açıyoruz.
ve en üstünde bulunan <?php kodunu siliyoruz ve bi alt satıra indiriyoruz ve aşağıdaki kodları ekliyoruz.
Daha sonra en altına ?> kodunu ekliyor ve kaydediyoruz. Ben şifrelemede 2 tane kullanıcı belirledim isterseniz bunu çoğaltabilirsiniz.
Diğer bir korunma yolu ise admincp ve modcp klasör isimlerini değiştirmenizdir. Bunların isimlerini değiştikten sonra includes/config.php yi indirip
bu kodun yanındaki tırnak içinde olan admincp yerine ftpde verdiğiniz ismi yazını aynı şey modcp içinde geçerlidir. onuda altındaki
kodun yanına yazıyoruz ve kaydedip ftp ye gönderiyoruz.
Güvenliğimiz %90 Sağlanmıştır...
Vb forumlarda admin panelinizi şifrelerseniz hacklenmeyi %10 a indirirsiniz. Birazdan nasıl şifreleyeceğimizi açıklayacağım. Öncelikle şunu bilin bunu yapınca hacklenmiceksiniz diye bir kaide yok ancak %10 a indirir. Unutmayın admin paneline girememeleri içindir bu sistem.
ilk önce admincp 'den index.php i açıyoruz.
ve en üstünde bulunan <?php kodunu siliyoruz ve bi alt satıra indiriyoruz ve aşağıdaki kodları ekliyoruz.
Kod:
// Admin panel şifreleme coded: The KOBAY -spatula //
//////////////////////////////////////////////////////
// Kullanici Listesi
$kul[0]['username']="Kullanıcı Adı";
$kul[0]['password']="Şifre";
$kul[1]['username']="Diger Kullanıcı Adı";
$kul[1]['password']="Şifre";
// Dogrulama
function authenticate()
{
header( 'WWW-Authenticate: Basic realm="Private"' );
header( 'HTTP/1.0 401 Unauthorized' );
echo 'Authorization Required.';
exit;
}
if (!*******$_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || !*******$_SERVER['PHP_AUTH_PW'])) { authenticate(); } else
{
for($i=0;$i<count($kul);$i++) { if($_SERVER['PHP_AUTH_USER']==$kul[$i]['username'] && $_SERVER['PHP_AUTH_PW']==$kul[$i]['password']){$auth=TRUE;}}
if($auth !=TRUE) {authenticate();}
}
?>
Daha sonra en altına ?> kodunu ekliyor ve kaydediyoruz. Ben şifrelemede 2 tane kullanıcı belirledim isterseniz bunu çoğaltabilirsiniz.
Diğer bir korunma yolu ise admincp ve modcp klasör isimlerini değiştirmenizdir. Bunların isimlerini değiştikten sonra includes/config.php yi indirip
Kod:
$config['Misc']['admincpdir']
bu kodun yanındaki tırnak içinde olan admincp yerine ftpde verdiğiniz ismi yazını aynı şey modcp içinde geçerlidir. onuda altındaki
Kod:
$config['Misc']['modcpdir']
kodun yanına yazıyoruz ve kaydedip ftp ye gönderiyoruz.
Güvenliğimiz %90 Sağlanmıştır...
Moderatör tarafında düzenlendi: