Hoşgeldin Misafir

VBulletin Tema Kurma (Capsli)

MiRaT

13 Kas 2017
2,077 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
-Bunun için ilk başta temamızı bulalım ve bilgisayarımıza yükleyelim. Ben örnek olsun diye Vbulletin.org adresinden bir adet tema indiriyorum. İndirdiğim bu temayı kuracağım.--

-Not: Vbulletin sürümünüze göre tema yüklüyorsunuz. Vbulletin 3'ün temasını Vbulletin 4'e, Vbulletin 4'ün temasını 3'e yükleyemezseniz.--

-Vbulletin temaları iki kısımdan oluşur.--

-İlk kısım, ftp programı ile hostunuza yüklediğiniz dosyalar.--
-İkinci kısım vbulletin admin panelinden kurulumu yaptığınız xml dosyası.--

-İnternetten indirdiğim tema dosyasının içinden aşağıda gördüğünüz gibi bir "UPLOAD" klasörü birde "vbulletin4-tema.xml" adından bir dosya çıktı.--

-İlla ki isimleri böyle olacak diye bir şart yok. Ama genellikle bir "UPLOAD" klasörü, bir xml dosyası bazen de bir kaç yardım dosyası çıkmaktadır.--

-İlk iş olarak ftp programı ile UPLOAD klasörünün içindeki klasörü (images), forumunuzun kurulu olduğu bölüme atıyoruz. --

-Daha sonra Admin CP paneline giriş yapıyoruz.--

-Sol menüde bulunan Temalar - Stiller menüsüne geliyoruz.--

---
-Tema Yükle/İndir sekmesine tıklıyoruz.--

-Sağtarafta açılan sayfa iki kısımdan oluşmaktadır.--

-Yukarıdaki kısmı kullanarak var olan tema dosyasını bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.--
-Alttaki kısmı kullanarak bilgisayarınızdaki temayı sitenize kuruyorsunuz.--

http://www.delinetciler.net/forum/attachments/31755d1347020866-vbulletin-4-tema-kurma-3.jpg
---
-Dediğim gibi alt kısım yeni tema yükleme kısmı ve doldurulması gereken 7 adet seçeneği var. Şimdi bu seçenekleri dolduralım.--

-1- İndirdiğiniz temanın xml dosyasını seçiniz.--
-2- Bu bölümü değiştirmeyin--
-3- Yeni tema kuruyorsanız değiştirmeyin. Bir temanın üstüne kurmak istiyorsanız buradan üzerine kurulum yapacağınız temayı seçiniz.--
-4- Evet seçeneğini işaretleyiniz.--
-5- Temayı bir isim veriniz.--
-6- Değiştirmeyin.--
-7- 1 veya 2 yapınız.--

-Son olarak yükle tuşuna basınız. 1-2 dakika içinde kurulum bitecektir. --

-Kurduğunuz bu temayı aktif olarak kullanacaksanız (default tema yapmak istiyorsanız) --

-Vbulletin Seçenekler -----> Biçim ve Dil Ayarları kısmında bu ayarlamayı yapabilirsiniz.--