Hoşgeldin Misafir

Virüs Yemeyin Zararlıdır

Celloman

27 Eyl 2017
69 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba TürkHacks ailesi,

Özgün ve tamamen kendime ait olan bir konu ile karşınızdayım.

Bir çok sefer virüs programlarımızın aktif olmasına rağmen neden virüs yiyoruz ?

Bunun belirli sebepleri var;

1- İndirdiğimiz ufak ölçütlü dosyaları sadece bir antivirüs programı ile taratıyoruz.
Örnek: Eset mod 32, Ariva v.s

2- Dosyalardaki Şifre sistemini unutuyoruz.

Açıklama;

1- İndirdiğimiz dosyalar 70 MB üzerinde ise abartılı bir rakam ile 5 GB bir dosya indirmemiz gerekiyor, bu inmeli başka seçeneğimizin olmadığını var sayıyorum.
Bu tür işlemlerde Antivirüsünüz ile tarama yapabilirsiniz.

Peki, İndirdiğimiz dosya 70 MB'dan az ise ?

Bu tür dosyalarda virüs olma ihtimali, yüksel Meyabaytlı dosyalarda virüs olma ihtimalinden daha fazladır.

Bu işlemler için,

Virüstotal kullanıyoruz.

Dikkat ediyorum ki, bazı kişiler bu yolu sadece forumda konu açmak için kullanıyorlar.
Fakat bu davranış yanlış ve eskiktir.

Devam etmeden önce Linki bırakıyorum.

VirusTotal (Tıkla)

Bilgisayarınızı ele geçirip, forumda sizmişcesine gezinebilirler. Unutmayın ki forumdaki her hal, tavır ve davranışlar kullanıcıyı bağlar.
Virüs yiyip başka birisinin yapması da yine sizin ihmalkarlığınız ile oluşan bir durumdur ve yine sizi bağlar.

2- Dosyalardaki şifre sistemini unutuyoruz;

Dosyalardaki şifreler en yanıltıcı etmendir. Antivirüslerin işini doğru ve etkili olarak yapabilmeleri için dosyaların ham halini görebilmeli ve programı çalıştırabilmelidir.
Fakat .RAR ile oluşan / oluşturulan dosyalar şifre ile (Güvenlik sebebi) bahanesi ile virüslenmeye yatkın hale geliyorlar.

Bu durumda yapabileceklerimiz;

Dosyayı masaüstüne bırakın.

"İstediğiniz isimde bir klasör açın"

Dosyayı, klasörün içerisine bırakıp .RAR üzerine sağ tuş basarak " Buraya Çıkart " seçeneğini seçiyoruz.

Çıkartma için gerekli olan şifreyi de girerek .RAR daki dosyaları klasöre aktardık.

Şimdi aynı işlemi tersi ile yapıyoruz.

Dosyaya sağ tuş basarak;

" Arşive ekle "

İsimlendirip, Öncelikle Antivirüsümüz ile taratıp ardından Virüstotal ile aratıyoruz.

Program içeriği temizse kullanabilirsiniz.

+ HackTools araçlarında çıkan virüsler sorun çıkartmayan türdendir. Fakat nereden aldığınıza dikkat etmeniz gerekir.