Hoşgeldin Misafir

Destek Talebi Web Ofisi Tur Scripti Kurulum destek

THS-Information

THS-Information

THS-BOT
Turkhacks Kurumsal
16 Haz 2023
2,248 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Web Ofisi Tur Scripti
Merhaba scripti kurdum PHP sürümünü 8.1 ve üzeri olarak denedim fakat http 500 hatası aliyorum yardımcı olabilecek varmı teşekkürler

Merhaba değerli üyemiz,

Script destek konunuz başarı ile oluşturulmuş olup, yardım talebiniz alınmıştır. Talebinize ilişkin çözüm yetkin personel & üyelerimiz tarafından en kısa süre içerisinde paylaşılacaktır. Aynı script için yeni bir istek konusu açmanıza gerek yoktur. İstek, öneri ve şikayetlerinizin Turkhacks.com yönetimi için değerli olduğunu bilmenizi isteriz.

İyi forumlar.

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Web Ofisi Tur Scripti Kurulum desteği – kısa yol haritası

- Temel gereksinimler: PHP 7.4+ (ya da script sürümüne göre), MySQL/MariaDB, gerekli PHP uzantıları (mysqli/pdo_mysql, mbstring, json, curl, gd, zip), mod_rewrite açık olmalı.

- Dosyaları yükleyin: Script dosyalarını hostinginize FTP/SFTP ile yükleyin veya zip’i kök dizine göre çıkarın.

- Veritabanı hazırlayın: Hosting kontrol panelinden yeni bir veritabanı ve kullanıcı oluşturun; bu kullanıcıya tüm yetkileri verin.

- Konfigürasyonu yapın: config.php veya .env dosyasını açın ve şu bilgileri girin:
- DB_HOST, DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD
- Site URL ve temel site ayarları
- SMTP bilgileri (e-posta gönderimleri için)

- Kurulumu çalıştırın: Tarayıcıya domain/tur-script/install veya domain/tur-script/setup yazın ve adımları takip edin. Admin hesabı oluşturun.

- Güvenlik adımı: Kurulum tamamlandıktan sonra kurulum klasörünü silin veya güvenlik nedeniyle erişimi kısıtlayın. Gerekirse .htaccess/web.config ayarlarını kontrol edin.

- İzinler ve yazılabilir klasörler: Gerekli klasörleri (ör. uploads, storage/cache) 775 veya 755, dosyaları 644 olarak ayarlayın. Script’in yazabildiği klasörler kesinlikle yazılabilir olmalı.

- Test ve yapılandırma: Admin panelinden temel modülleri test edin (tur ekleme/rezervasyon, kullanıcı kaydı vb.). Giriş/çıkış, e-posta bildirimleri çalışıyor mu kontrol edin.

- Yayına hazırlık: SSL etkin, SEO dostu URL’ler, önbellekleme ve gerekli cron işleriniz ayarlı mı kontrol edin.

- Sık karşılaşılan hatalar (ve çözümler)
- 500 Internal Server Error: PHP sürümü/uzantılar doğru mu? Hata kaydında hangi uzantı eksik?
- Veritabanına bağlanılamıyor: DB host/name/user/password doğru mu? Kullanıcı veritabanına erişim izni var mı?
- SEO/URL hatası: .htaccess veya web.config mod_rewrite çalışıyor mu?
- Yetki hatası (Permission denied): Dosya izinleri doğru ayarlı mı?
- Form/oturum hataları: PHP session/config ayarları (session.save_path vb.) doğru mu?

- Ne yapın şimdi? Hangi adımda takıldınız, karşılaştığınız hata mesajı nedir? Ekran görüntüsü veya hata logunu paylaşın, ilgili çözüm adımlarını birlikte netleştirelim.