Hoşgeldin Misafir

Web Site Hackleme - Sql İnjection ve Manuel Enjection

Asım Gürsoy

mersin
27 Mar 2020
8,833 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar Arkadaşlar Bugün Sizlere Sql İnjection'u Anlatacağım. Mantığını Anlatacağım ve Türk Sitelerinden Örnek Vereceğim.
Bu Konuda Öğrendiğiniz Bilgileri Herhangi Bir Türk Sitesinde Denerseniz. O Zaman Karşınızda Beni Bulursunuz. Yeni Bir Sayfa Açıp
İndex'sinizi Oraya Upload Ederseniz Hem Siteye Zarar Vermemiş Olursunuz Hem Güvenlik Açıklarının Kapatılmasında Yardımcı Olursunuz.

İlk Kural Saygı Diyerek Konumuza Girmek İstiyorum.

Dork Nedir?

Google korsanlığı olarak da adlandırılan Google korsanlığı,
web sitelerinin kullandığı yapılandırma ve bilgisayar kodundaki güvenlik açıklarını bulmak için
Google Arama ve diğer Google uygulamalarını kullanan bir bilgisayar korsanlığı tekniğidir.

Aşağıda Sizlere Örnek Olarak Dorklar Vereceğim.

inurl:trainers.php?id=
inurl:gallery.php?id=

En Çok Kullanılan Dorklardan 2 Tanesini Seçip Sizlere Sundum.
Bu Dorklardan Bir Tanesini Kopyalayıp Google Arama Motoruna Yapıştırıyoruz.

Karşımıza php?id=1231 Buna Benzer Sayfalar Çıkıyor id= Sonundaki Sayıyı Örnek Verdim Bu 23 , 34 , 12 Olabilir Aşağıdaki Fotoğraftaki Gibi

Fotoğraf 1 ; https://i.hizliresim.com/J1s5Tj.png

Burada Çıkan Sayfaları Fotoğraftaki Gibi Yeni Sekmede Aç Diyoruz. ve Aşağıdaki Fotoğraftaki Gibi Karşınıza php?id=Sayılı Bir Site Çıkıyor.

Fotoğraf 2 ; https://i.hizliresim.com/U37NhS.jpg

Bu Sitenin "URL" Kısmına Bir Tane ' Tırnak İşareti Atıyoruz Aşağıdaki Fotoğraf Gibi Dostlar.

Fotoğraf 3 ; https://i.hizliresim.com/PHxbEY.jpg

Sonrasında Entere Bastığımız Anda Sql Syntax Adlı Bir Hata Kodu Çıktı Arkadaşlar Demekki Sitede Sql Açığı Var. Aşağıda Fotoğraf Bırakıyorum.

Fotoğraf 4 ; https://i.hizliresim.com/nfXHwF.jpg

Şimdi Gelelim Dork Geliştirmeye Aşağıdaki Örnek Verdiğim Dorku Sizler Kelime Girerek Daha Farklı Sql Açıklı Web Siteleri Bulabilirsiniz.
Buda Sizlere Kıyağım Olsun :D Sizlere Demiştimki Türk Siteler Üzerine Örnekler Vereceğim. Dorkuda Hedef Ülkeye Göre Değiştirebilirsiniz Dostlar.

inurl:.php?id= intext:”Makina" site:tr

Bu Dorku Biraz Sizlere Tanıtıyım " php?id= Bizlere İd Değeri Olan Web Siteleri Çıkar Diyor" " inurl:.php?id= intext:”Makina" Sitelerin İçerisinde Makina Adı Geçen İd Değerli Web Siteleri Çıkar" " inurl:.php?id= intext:”Makina" site:tr Web Sitesinin İçerisinde Makina İle İlgili ve İd Değeri Olan Türk Siteleri Çıkar Diyor "

Biraz Dorku Anladınız Aslında Beyni Olan Biraz Konuyu İdrak Etmiştir. Şaka Yaptım Hemen Kızmayın Bana Öğretmek İçin Buradayım : )
Sizlere Bir Sır Veriyim Milliyetçi Arkadaşlarımızın Bu İşlere Başlıyıp Vatanımıza Milletimize Yardım Etmek İstediğini Gördüm.
Şimdi Sizlere Tr Haricinde Hedef Ülkeye Göre "inurl:.php?id= intext:”Makina" site:tr" Bu Dorku Nasıl Geliştirirsiniz Onu Göstericem. İyi İzleyin :)

Örnek Olarak "Yunanistan" Türk Siteleri Değilde Yunanistana Hedef Alsak Sizcede Güzel Olmazmı?

Hemen Geçelim İlk Başta Yapmanız Gereken Bir Şey Var.

Çeviriyi Açmanız Ve Sonrasında Türkçe = Yunanistan'a Göre Ayarlamanız ve Kelime Üretmeniz Olacaktır Dostlar. Ben Türkçe Yerine Makina Yazıcam.
Bunun Yunanistan Diline Göre Anlamı Şuymuş " μηχανή " Bu Kelime Burada Dursun : ) Şimdi İse Yapmamız Gereken Bu Kelimeyi Dork'a Eklemek Olacaktır.
Ve Şunuda Belirtmek İsterim Arkadaşlar. " Site = tr " Yazan Yere İse Ne Yazıcaksınız Düşünün Biraz : ) Şaka,Şaka Sizlere Bir Sır Daha Vereceğim.

Google Arama Motoruna " Yunanistan Domain Uzantısı " Yazın Ve Karşınıza " .gr " Domain Uzantısı Kullandıklarını Görüceksiniz Bu Ne Diyen Arkadaşlar Varmış.
Hemen Onuda Anlatıyım Aslan Gardaşlarım Mesela " turkhacks.com " Formumuzun Domain Uzantısı " com " Şimdi Anlamışsınızdır.
Bu Yüzden " Site: gr " Yazacağız Gençler.

inurl:.php?id= intext:”μηχανή" site:gr

Bunu Google Üzerinden Aratarak İstediğiniz Sonuca Ulaşacaksınız.

Sizlere Bir Sır Daha Vereyimmi? Şimdi Sizler Bu Dorkları Arattığınız Zaman Sitenin Sonuna " ' " İşareti Verdiğiniz Zaman Sql Açığı Olmassa Ama Amaaa, Sitede Veri Kaybı
Yani Resim , Yazı Gibi Kayıplar Yaşıyor İse "Sql Hatası Arkaplanda Çalışıyor Demektir" Gençler. : )

Forumumuz Ne Kadar Gelişirse Aynı Şekilde Sizlerde Öyle Gelişirsiniz.