Hoşgeldin Misafir

Web Site Kurma Aşamaları

CyberHawk

CyberHawk

WebMaster
Adana
12 Ara 2018
16,070 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar,forumda çok görüyorum website nasıl kurarim diye sorular geliyor.Bu kişilerin bazı terimleri de karıştırdığını gördüm.Bunları anlatan bir konu olacak.

Evet,öncelikle neden website açarız?
Website açmak için aslında neden değil de altında bir heves yatar.Site açayım üç beş yazı kopyala yapıştırırım reklam alır para kazanırım kafasıyla başlandığı için,bu kişilerin website birkaç ay ömürlü olur.

Peki ne yapalım?

Cevap çok zor değil.Öncelikle para kazanma amacı olmadan ilerlemeye kendinizi hazırlayın.Uzun bir müddet para falan beklemeyin.Bekleyenlerin hali malum. Tamam,bunları anladığınızı varsayıyorum. Sıra konu seçiminde geld. Burada da aynı şekilde googlenin tıklama başı yüksek para veren kategorileri değil de kendi ilgi alanınıza göre seçim yapmalısınız.Spordan anlamıyorken futbol yorum sitesi açarsan uğraştığınla kalırsın.Konu kısmında önemlil bir husus daha var. Bu da rekabet oranı.Örneğin bu aralar herkesin teknoloji blogu açtığını görüyorum.Fakat bu sektörde bildiğimiz devler varken sizin ayakta durmanız oldukça zor.Tavsiyem sevdiğiniz bir konu ve rekabet oranı çok fazla olmasın ki siteniz üst sıralara rahatça çıkabilsin.

Tamam bunlar tavsiyelerimdi.Şimdi gelelim teknik kısmına.

Öncelike wordpress tabanlı bir site kuracağınızı varsayalım.Zaten çoğu kişi de blog için bu altyapıyı kullanır. Bize neler gerekli onları sıralayalım.

1-Host:Evet arkadaşlar sitemizin temeline merhaba deyin.Bu host dediğimiz şey bizim altyapımız,sitemizin evi ve koruması olacak.Ftp sine atacağınız dosyalar ile scriptler kurabilir resimler ekleyebilirsiniz.Sitenizin diski olacak diyebiilrim.Tabi böyle anlatıyorum ama her işte olduğu gibi bunun da iyisi kötüsü var.Birçok firma var bu hizmeti satan. Fakat iyiyi kötüyü ayırt etmek denemeden mümkün olmuyor.

2-Domain: Sitenizin adı olacak elbette insanlar ne diye arayacak sitenizi? Diğer adı alan adı olan bu terim,sitenizin internetteki ismi olacak ve değişmeyecek. Örneğin türkhackteam.org bulunduğumuz sitenin internetteki ismi.Bu aşamada sitenizin ismini kısa ve öz kelimelerden oluşturun ki aklıda kalıcı olsun.Bu sayede siteniz daha çok popüler olacaktır.Bu hizmeti de host aldığınız yerden temin edebilirsiniz.

Evet yukarıdaki arkadaşları satın aldık.Sırada ne var?
Elbette bunları alınca hoop site oluşmuyor.Bizim bunları bağlamamız aralarını yapmamız gerekiyor.Bu iş zor gibi görünse de aslında çok basit.Aldığınız host firmasının Namserver adresi adında bir adres olacak. Örneğin: ns1.siberdrone.com gibi adresleri olacak.Bu adreslerı kopyalayın (kaç tane var ise hepsini alın) daha sonra domain panelinize gelin ve ayarlar veya yönetim kısmından namserver ayarla seçeneğini seçin ve aldığınız linkeri sıra sıra o boş kutulara yazın ve kaydedin.Eveet! siteniz hazır sayılr.Şimdi biz blog kuracağımız için host panelimize geleceğiz ve panelde hızlı script yükleme kısayolu olur. Burada binlerce hazır script olacak (mybb,wordpress.opencart vs) bunlardan birini seçin.Blog isterseniz wordpress seçin ve yükle butonuna tıklayın.Bir kaç bilgi isteyecek sizden websitenizin şifresini ayarlayın gibisinden.Bu işlem de bittiğinde,Tebrikler! artık bir websiteye sahipsiniz.