Hoşgeldin Misafir

Websitesinde verilen yönlendirmeli bağlantılar ile ilgili soru.

f4ster

23 Ocak 2022
10 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kolay gelsin,benim sorum şudur ki,yaptığım sitede yahut site dışında da herhangi bir yönlendirme yapabileceğim yerde nasıl kişinin kendi adresine yönlendiririz,yönlendirebilir miyiz?
Yani biraz açıklamak gerekirse,örneğin ben websitemi yapmışım ve instagram butonum da sitemde uygun bir bölümde duruyor,biliyorsunuz ki bunun yönlendirmesini biz direkt bağlantıyı vererek yapıyoruz.Nasıl bir yol izleyerek karşı tarafın çerezlerini yahut başka kullanıma açık şeylerini kullanarak onun kendi sayfasına yönlendirebiliriz diye düşünüyorum.Benim istediğim şey yapılabilir mi mümkün mü, ve mümkün ise nasıl soruları takılıyor aklıma.Yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler.

f4ster

23 Ocak 2022
10 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
biraz daha açıklar mısın tam anlaşılmadı veya örnek var mı ?
elimde gösterebileceğim herhangi bir örnek yok sadece fikir olarak aklıma gelmişti.Şu şekilde anlatmaya çalışabilirim ,kendi websiteme bir bağlantı,link,ikon üstü bir şey koyuyorum ve tıkladığınız zaman kim tıklarsa farklı bir sayfaya atıyor ve bu farklı sayfalardan kastım da mesela her tıklayanın kendi instagramına atıyor,herkeste çalışmak zorunda değil,mesela sadece bilgisayarında çerezleri olan kişilerin çerezlerini kullanarak onları direkt olarak kendi instagramlarına yahut başka bireysel yerlerine yönlendirebilir miyim?

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,687 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ben dediğini anladım da bunun çerezlerle alakası yok. Çerez dediğin zaman farklı bir durum.
Bunun için şöyle bir yol izleyebilirsin veya çerezleride şu şekilde kullanabilirsin.
Örneğin; instagram.com/@[kullanıcıadı]
burda kullanıcı adına değişken verirsin. Önce neyle yapacağını karar vermen lazım. Örneğin değişkeni atamak için ilk browser buldurursun. Misal firefox sonra orda çerezlerden instagram çerezlerini bulursun ve kendi hesabına yönlendirirsin. Bunun aynısı google ads gibi reklam şirketleri yapıyor. Geçmiş çerezlerine filan bakıp ona göre karşılarına reklam çıkarma gibi.
Yada yönlendireceğin linke değişken verirsin o değişkene göre link gider.
Misal bir websiten var ve websitede renk seçenekleri var. Mesela kırmızı siyah beyaz sarı
Bu renklerden kırmızı seçen red.com gitsin sarıyı seçen yellow.com gitsin gibi seçenek belirlersin. Benim tavsiyem 1 link üzerinden farklı yerlere yönlendireceksen değişken tanımlaman.

f4ster

23 Ocak 2022
10 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ben dediğini anladım da bunun çerezlerle alakası yok. Çerez dediğin zaman farklı bir durum.
Bunun için şöyle bir yol izleyebilirsin veya çerezleride şu şekilde kullanabilirsin.
Örneğin; instagram.com/@[kullanıcıadı]
burda kullanıcı adına değişken verirsin. Önce neyle yapacağını karar vermen lazım. Örneğin değişkeni atamak için ilk browser buldurursun. Misal firefox sonra orda çerezlerden instagram çerezlerini bulursun ve kendi hesabına yönlendirirsin. Bunun aynısı google ads gibi reklam şirketleri yapıyor. Geçmiş çerezlerine filan bakıp ona göre karşılarına reklam çıkarma gibi.
Yada yönlendireceğin linke değişken verirsin o değişkene göre link gider.
Misal bir websiten var ve websitede renk seçenekleri var. Mesela kırmızı siyah beyaz sarı
Bu renklerden kırmızı seçen red.com gitsin sarıyı seçen yellow.com gitsin gibi seçenek belirlersin. Benim tavsiyem 1 link üzerinden farklı yerlere yönlendireceksen değişken tanımlaman.
çok teşekkürler değerli bilgi ve önerilerin için sağolasın <3