Hoşgeldin Misafir

WhatsApp’a tarihi bir özellik geliyor: Artık yanlış yazdım derdi olmayacak

zuhaltarik

16 Kas 2020
909 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Amerikalı toplumsal medya devi WhatsApp yeni bir güncelleme paketi üzerine ağırlaştı. Pekala bu güncellemede neler var? WhatsApp, uygulamanın gelecekteki bir güncellemesi için bildirileri düzenleme özelliği üzerinde çalışıyor!

WhatsApp beta for Android sürümünde geliştirme evresinde olan bu özelliği 6 ay evvel birinci olarak duymuştuk. Birebir özelliği 2 ay evvel WhatsApp Desktop beta sürümü geliştirilirken de keşfetmiştik ve bugün iOS uygulaması için güncellemeyle ilgili haberlerimiz var. TestFlight uygulamasında mevcut olan en son WhatsApp beta for iOS 22.23.0.73 güncellemesi sayesinde, WhatsApp’ın birebir özelliği iOS beta uygulamasının gelecekteki bir güncellemesi için getirmeyi planladığını keşfettik.

WhatsApp’a tarihi bir özellik geliyor: Artık yanlış yazdım sıkıntısı olmayacak

Bu ekran manzarasında gördüğünüz üzere, düzenleme iletisi süreci, özelliğin uygulamanın gelecekteki bir güncellemesiyle piyasaya sürüldüğünde ayarlar menüsünde görünecektir. Tüm düzenlenmiş bildiriler, sohbet balonu içinde “Düzenlendi” etiketiyle işaretlenecek. Ayrıyeten, WhatsApp kullanıcılarına gönderdikleri metin bildirilerini düzenlemeleri için en fazla 15 dakika müddet verecek. Bu özellik, şimdi yalnızca metin iletilerini düzenlemenize imkan tanıyacak. Fotoğraf, görüntü ve evraklar için altyazı düzenlemesi şu anda desteklenmiyor, lakin özelliğin piyasaya sürülmeden evvel geliştirilmiş bir sürümünü bekleyebiliriz.

Mesajları düzenleme özelliği, birtakım beta test kullanıcıları için uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde piyasaya sürülecek. Bu özellik şimdi geliştirme basamağında olduğundan, özelliğin piyasaya sürülme tarihine ait bir bilgi mevcut değil, fakat özellik kullanıma sunulduğunda, yeniden bu bilgiyi de sizlerle paylaşacağız.