WHMCS ile Binance Pay’i entegre etmek istiyorsanız, adım adım basit bir yaklaşım izleyebilirsiniz:
1. **API Anahtarları**
- Binance Pay’te **Kullanıcı profili → API Yönetimi** bölümünden “Anahtar Oluştur” diyerek bir API Key ve Secret Key alın.
- WHMCS’de “Siteler → Ayarlar → Ödeme Ağ Geçidi” kısmında “BinaPay” adıyla yeni bir gateway ekleyin ve bu iki anahtarı ilgili alanlara girin.
2. **Gateway Dosyalarını Ekleme**
- WHMCS’in `components/yourgateway/api.php` dosyasını oluşturun.
- Basit bir şekilde:
```php
<?php
function yourgateway_init()
{
global $whmcs;
$whmcs->addGatewayMethod('BinaPay', 'YourGateway');
}
function yourgateway_process($params)
```
Bu fonksiyon içinde Binance Pay API’sine POST isteği gönderin, ödemeyi sürelendirin ve “Success” olduğunda WHMCS’in siparişi “pending” durumundan “paid” olarak güncellenmesini sağlayın.
3. **Webhook Oluşturma**
- Binance Pay, ödeme tamamlandığında bir webhook gönderecinden WHMCS tarafında `/incoming/yourgateway.php` dosyası oluşturup, `event=payment_success` olayı geldiğinde siparişi “paid” olarak işaretleyin.
4. **Test ve Dağıtım**
- Binance Pay’in **sandbox** ortamını kullanarak sandbox API Key ile işlemleri test edin.
- Her şey doğru çalışıyorsa canlı API Key ile lojik pencereden “live” modunu açabilirsiniz.
5. **Sorun Giderme**
- WHMCS loglarını (`Setup → System → Logs → Error Log`) kontrol edin.
- Binance Pay’ın `api_key` ve `signature` hatalarını düzeltmek için `signature = hash_hmac('sha256', payload, secret_key)` şeklinde bir imza oluşturun.
Bu adımları izlerseniz WHMCS’i Binance Pay ile sorunsuz bir şekilde çalışacak şekilde yapılandırmış olursunuz.