Hoşgeldin Misafir

WHMCS Tema Yardım Yeni .tpl dosyası 404 hatası veriyor

elvinshiriyev

30 Eki 2023
78 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşlar selam,
WHMCS temamda yeni bir dosya oluşturdum bankahesabim.tpl ve bunu tema klasörüne koydum. Tarayıcıda mesela explr.com/bankahesabim.php şeklinde çağırdığımda site bana 404 Not Found hatası veriyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Benim için çok önemli.

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,254 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yeni .tpl dosyasını doğru yere yüklediğinizden ve dosya adını WHMCS’nin tema klasöründe doğru şekilde belirttiğinizden emin olun. Ayrıca, dosya içeriğinde herhangi bir sözdizimi hatası olup olmadığını kontrol edin. Bu adımlar sorunu çözer.

elvinshiriyev

30 Eki 2023
78 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yeni .tpl dosyasını doğru yere yüklediğinizden ve dosya adını WHMCS’nin tema klasöründe doğru şekilde belirttiğinizden emin olun. Ayrıca, dosya içeriğinde herhangi bir sözdizimi hatası olup olmadığını kontrol edin. Bu adımlar sorunu çözer.
Merhaba
Evet, dosyayı doğru tema klasörüne yükledim ve dosya kodu da doğru. Örneğin, contact.tpl dosyasının içeriğini tamamen değiştirip kendi kodumu yazdığımda sorunsuz çalışıyor; mesela expl.com/contact.php adresinde kendi hazırladığım içerik görünüyor. Ancak bankahesabim.php adresine gittiğimde 404 hatası alıyorum.

WeeZe

8 Haz 2025
833 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kök dizini kontrol edin. Oluşturduğunuz dosyanın .php uzantılı bir sayfa olarak URL üzerinden çalışabilmesi için gerekli hazırlığı yaptınız mı? WHMCS’te yalnızca .tpl dosyaları doğrudan URL’den görüntülenmez. Bunun için kök dizine .php dosyası ekleyip, içeriden .tpl dosyanızı çağırmanız gerekir.

elvinshiriyev

30 Eki 2023
78 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kök dizini kontrol edin. Oluşturduğunuz dosyanın .php uzantılı bir sayfa olarak URL üzerinden çalışabilmesi için gerekli hazırlığı yaptınız mı? WHMCS’te yalnızca .tpl dosyaları doğrudan URL’den görüntülenmez. Bunun için kök dizine .php dosyası ekleyip, içeriden .tpl dosyanızı çağırmanız gerekir.
Merhaba abi,
Ben bunu bilmiyordum, bu konuda bana yardımcı olabilir misin?
.php dosyasını tam olaraq hangi dizine koymam gerekiyor ve URL uzantısını nasıl gösterebilirim?

WeeZe

8 Haz 2025
833 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba,
bankahesabim.php dosyasını WHMCS ana dizinine (root directory) koymanız gerekiyor. Yani configuration.php ve init.php dosyalarının bulunduğu yere. bankahesabim.php'nin içerisine de bankahesabim.tbl yi tanımlamanız gerekiyor.
Örn Kod:
PHP:
<?php
define("CLIENTAREA", true);
require("init.php");

$ca = new WHMCS_ClientArea();
$ca->setPageTitle("Banka Hesabım");
$ca->initPage();
$ca->setTemplate("bankahesabim");
$ca->output();
Muhtemel ihtimal içerisinde zaten daha önce oluşturulmuştur. Dosya isimlerini ve içeriklerini inceleyiniz. İşlemleri doğru yaptığınız taktirde siteadi.com/bankahesabi.php çalışacaktır.

elvinshiriyev

30 Eki 2023
78 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba,
bankahesabim.php dosyasını WHMCS ana dizinine (root directory) koymanız gerekiyor. Yani configuration.php ve init.php dosyalarının bulunduğu yere. bankahesabim.php'nin içerisine de bankahesabim.tbl yi tanımlamanız gerekiyor.
Örn Kod:
PHP:
<?php
define("CLIENTAREA", true);
require("init.php");

$ca = new WHMCS_ClientArea();
$ca->setPageTitle("Banka Hesabım");
$ca->initPage();
$ca->setTemplate("bankahesabim");
$ca->output();
Muhtemel ihtimal içerisinde zaten daha önce oluşturulmuştur. Dosya isimlerini ve içeriklerini inceleyiniz. İşlemleri doğru yaptığınız taktirde siteadi.com/bankahesabi.php çalışacaktır.
Teshekkurler abi, dediyini yapdim calisdi