Kefircioglu
- 12 Eki 2020
- 745 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Microsoft, popüler işletim sistemi Windows 10’un satış desteğinin 14 Ekim 2025’te sona ereceğini duyurdu. Bu tarihten sonra, işletmeler ve bireysel kullanıcılar için büyük değişiklikler bekleniyor. Windows 10 kullanıcılarının ne yapmaları gerektiğini anlamak, geleceğe hazırlıklı olmak için kritik öneme sahip. Peki, bu tarih ne anlama geliyor ve işletmenizi nasıl etkileyebilir?
Windows 10 Satış Desteği Ne Anlama Geliyor?
Microsoft’un belirlediği satış desteğinin sona ermesi, Windows 10’un yeni lisanslarının artık satışa sunulmayacağı anlamına gelir. Bu tarihten sonra Microsoft, yeni bilgisayarlara ve cihazlara Windows 10 işletim sistemini önceden yüklemeyecek. Ancak, mevcut kullanıcılar için destek ve güncellemeler bir süre daha devam edecek.Güvenlik Güncellemeleri ve Destek
Satış desteğinin sona ermesi, işletim sisteminin tamamen işlevsiz hale geleceği anlamına gelmez. Microsoft, Windows 10 kullanıcılarına 14 Ekim 2025’ten sonra da güvenlik yamaları ve kritik güncellemeler sunmaya devam edeceğini belirtti. Ancak bu destek sınırlı bir süre daha sürecek, bu yüzden geçiş stratejinizin önceden hazırlanması önemli.Windows 11 ve Gelecekteki Geçişler
Windows 10 kullanıcılarının gözünü Windows 11’e çevirmesi kaçınılmaz olacak. Windows 11, yeni nesil özellikler ve gelişmiş güvenlik önlemleri ile kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Bu geçişle birlikte cihazlarınızın uyumlu olup olmadığını kontrol etmek ve geçiş sürecini planlamak kritik olacaktır. Geçiş sürecinde, işletmenizin kesintisiz çalışmasını sağlamak için uzman IT desteği almak önemlidir.İşletmeniz İçin Geçiş Stratejileri
Windows 10’un sonuna yaklaşırken, işletmeniz için yapılabilecekler:- Geçiş Planlaması: İşletmenizin IT altyapısının Windows 11’e uyumlu olup olmadığını test edin.
- Lisans Kontrolü: Mevcut lisanslarınızı gözden geçirin ve gerekirse yeni lisanslar için önceden harekete geçin.
- Veri Güvenliği: Güncellemeler sona erdiğinde güvenlik açıkları oluşabilir. Bu nedenle güvenlik stratejilerinizi gözden geçirin.
- Destek Alın: Profesyonel bir IT danışmanlığı, geçiş sürecinin sorunsuz ilerlemesine yardımcı olabilir