Windows İşletim Sistemleri Nelerdir? – Lojistik Tim
Merhabalar Lojistik Tim olarak sizlerle Windows işletim sistemlerine göz atalım. Tüm işletim sistemleri ayrı ayrı sayfalarına link vereceğim arkadaşlar. Detaylı bilgilere oradan ulaşabilirsiniz.
Windows Tarihçesi Nedir?
Windows, Microsoft tarafından PC'ler için geliştirilen bir işletim sistemi. İlk kez 1983'te IBM marka bilgisayarlarda kullanılmak amacıyla MS-DOS üzerinde çalışan grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) olarak piyasaya sürüldü. Microsoft'un modellediği GUI Apple'ın Mac OS'tan sonra bilinen ilk Arayüz Yöneticisidir. 1980'lerden günümüze çok büyük değişimler geçirmiş olan Windows zaman içerisinde kendi başına bir işletim sistemi olmuş, NT çekirdeğine geçmiş ve ortaya bugün -sunucu sistemleri hariç- işletim sistemi pazarının %90'ını kontrol eden işletim sistemi çıkmıştır.
Windows İşletim Sistemleri Nelerdir?
Windows Sunucu Sürümleri Nelerdir?
Windows Server, Microsoft tarafından yayımlanan bir grup sunucu işletim sistemi için bir marka adıdır. "Windows Server" markalı tüm Windows işletim sistemlerini içerir, ancak başka bir Microsoft ürününü içermez. Bu marka altında piyasaya sürülen ilk Windows sunucu sürümü Windows Server 2003'tür Ancak Windows'un ilk sunucu sürümleri bu değildir. Daha önce çıkanlar: Windows NT 3.1, ardından Windows NT 3.5 Server, Windows NT 4.0 Server ve Windows 2000 Server'dir. Bundan sonraki bütün sürümler ise Windows Server olarak adlandırılmıştır. İlgili sürümler;
Merhabalar Lojistik Tim olarak sizlerle Windows işletim sistemlerine göz atalım. Tüm işletim sistemleri ayrı ayrı sayfalarına link vereceğim arkadaşlar. Detaylı bilgilere oradan ulaşabilirsiniz.
Windows Tarihçesi Nedir?
Windows, Microsoft tarafından PC'ler için geliştirilen bir işletim sistemi. İlk kez 1983'te IBM marka bilgisayarlarda kullanılmak amacıyla MS-DOS üzerinde çalışan grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) olarak piyasaya sürüldü. Microsoft'un modellediği GUI Apple'ın Mac OS'tan sonra bilinen ilk Arayüz Yöneticisidir. 1980'lerden günümüze çok büyük değişimler geçirmiş olan Windows zaman içerisinde kendi başına bir işletim sistemi olmuş, NT çekirdeğine geçmiş ve ortaya bugün -sunucu sistemleri hariç- işletim sistemi pazarının %90'ını kontrol eden işletim sistemi çıkmıştır.
Windows İşletim Sistemleri Nelerdir?
- Windows 1.0 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 2.0 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 3.0 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 95 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 98 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows ME – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 2000 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows XP – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Vista – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 7 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 8 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 8.1 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 10 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows 11 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
Windows Sunucu Sürümleri Nelerdir?
Windows Server, Microsoft tarafından yayımlanan bir grup sunucu işletim sistemi için bir marka adıdır. "Windows Server" markalı tüm Windows işletim sistemlerini içerir, ancak başka bir Microsoft ürününü içermez. Bu marka altında piyasaya sürülen ilk Windows sunucu sürümü Windows Server 2003'tür Ancak Windows'un ilk sunucu sürümleri bu değildir. Daha önce çıkanlar: Windows NT 3.1, ardından Windows NT 3.5 Server, Windows NT 4.0 Server ve Windows 2000 Server'dir. Bundan sonraki bütün sürümler ise Windows Server olarak adlandırılmıştır. İlgili sürümler;
- Windows NT 3.5 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2003 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2003 R2 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2008 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2008 R2 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2012 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2012 R2 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2016 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2019 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2022 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
- Windows Server 2025 – Detaylı Bilgi için Tıklayın
LOJİSTİK TİM SUNDU