WISECP Kurulum Rehberi
Web hosting ve otomasyon çözümlerinin önemli isimlerinden biri olan WISECP, kolay kurulum süreciyle kullanıcıların hızlı bir şekilde sisteme entegre olmasını sağlar. Bu rehberde, adım adım WISECP’nin nasıl kurulacağını anlatacağız.
Web hosting ve otomasyon çözümlerinin önemli isimlerinden biri olan WISECP, kolay kurulum süreciyle kullanıcıların hızlı bir şekilde sisteme entegre olmasını sağlar. Bu rehberde, adım adım WISECP’nin nasıl kurulacağını anlatacağız.
1. Kurulum İçin Gerekli Şartlar
WISECP’yi kurmadan önce sunucunuzun aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmalısınız:- PHP 7.4 veya üzeri sürüm
- MySQL 5.7 veya MariaDB 10.2 ve üzeri
- ionCube Loader eklentisi aktif olmalı
- cURL, MBString, GD Library gibi PHP modülleri aktif olmalı
- En az 512 MB RAM (Önerilen: 2GB ve üzeri)
- En az 1GB boş disk alanı
- MySQL Sıkı Mod (Strict Mode) kapalı olmalıdır
2. Kurulum Dosyalarını İndirme ve Yükleme
a) Kurulum Dosyalarını İndirin
WISECP’nin kurulum dosyalarını my.wisecp.com adresine giriş yaparak müşteri panelinizden indirebilirsiniz.b) FTP Üzerinden Dosyaları Yükleyin
İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyanın içeriğini çıkarın ve dosyaları FTP istemcisi (FileZilla vb.) ile sitenizin ana dizinine yükleyin.3. Veritabanı Oluşturma
WISECP, tüm verileri bir veritabanında saklar. Bu yüzden hosting kontrol paneliniz üzerinden bir MySQL veritabanı oluşturmanız gerekmektedir.a) cPanel Üzerinden Veritabanı Oluşturma
- cPanel’e giriş yapın.
- MySQL Veritabanları bölümüne girin.
- Yeni bir veritabanı oluşturun (Örn: wisecp_db).
- Bir MySQL kullanıcısı oluşturun ve güçlü bir parola belirleyin.
- Oluşturduğunuz kullanıcıyı veritabanına bağlayarak Tüm Yetkileri verin.
- Veritabanı adı, kullanıcı adı ve parolanızı bir kenara not edin.
4. Kurulum Sihirbazını Başlatma
WISECP, kullanıcı dostu bir kurulum sihirbazı sunar. Bunu başlatmak için:- Tarayıcınızın adres çubuğuna www.siteniz.com/install.php yazın.
- Açılan ekranda sistem gereksinimleri kontrol edilir. Eğer tüm gereksinimler sağlanmışsa bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
- Lisans anahtarınızı girin. Lisans bilgilerinizi WISECP müşteri panelinizden alabilirsiniz.
- Veritabanı bilgilerinizi girin. (Daha önce oluşturduğunuz veritabanı adı, kullanıcı adı ve parolayı buraya girin.)
- Kurulumu başlat butonuna tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
5. Yönetici Paneline Giriş
Kurulum tamamlandığında, yönetici giriş bilgileri görüntülenecektir.- Yönetici Giriş URL’si: www.siteniz.com/admin
- Varsayılan E-posta: My.WISECP müşteri panelinizde kayıtlı e-posta adresiniz
- Varsayılan Şifre: admin123
6. Son Kontroller ve Güvenlik Önlemleri
Kurulum tamamlandıktan sonra güvenliğinizi artırmak için aşağıdaki adımları uygulayın:- Kurulum dosyalarını silin: install.php dosyasını FTP üzerinden kaldırın.
- Güçlü bir yönetici şifresi belirleyin.
- İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) etkinleştirin.
- Düzenli olarak yedekleme yapın.