Hoşgeldin Misafir

Wordpress AMP(ÖNEMLİ KONU WORDPRES KULLANANLAR KESİNLİKLE OKUSUN)

tonymontana34

30 Ara 2018
140 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
EVET TURKHACKS AİLESİ ADINI SIKÇA DUYDUĞUNUZ AMP UYGULAMASI SİZİN İÇİN ARAŞTIRIP DETAYLI BİR KONU ŞEKLİ YAPTIM BUYRUN.

Google AMP nedir?

Google AMP, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar’ın kısaltmasıdır. Google ve Twitter gibi teknoloji şirketleri tarafından desteklenen bir açık kaynak girişimidir. Projenin amacı, web içeriğinin mobil kullanıcılar için daha hızlı yüklenmesini sağlamaktır.
Genel olarak mobil kullanıcıların en büyük sıkıntısı sayfaların geç açılması. Aslında bunu genel bir sıkıntı demesek daha doğru olur. Zengin ve bol içeriğe sahip web sitesi sahipleri genel olarak bu durumdan daha çok etkilenmektedir.Sizlere ekstra bilgi vereyim indeks alma konusunda uğraşan arkadaşlar için bir nevi ilaç gibidir bu amp uygulaması google nin son derece önem verdiği ve bunu eklentiyi kullananların öncelikli olduğunu kendi sitesinde bilgilendiriyor.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar veya AMP düşük HTML kodlaması ve sınırlı Javascript desteği ile kullanır. Bu durum içeriğin Google AMP önbellekte barındırılmasına olanak tanır. Google daha sonra bu önbellekli sürümü arama sonuçlarında bağlantınızı tıklayan kişiye anında sunabilir.İşte dediğim gibi öncelik  tanıdığını.

AMP kullanım şekliyle Facebook Anında Makalelere(Instant Articles) çok benzemektedir. Facebook Instant Articles, yalnızca Facebook mobil uygulamasıyla sınırlıdır.

Şu anda Google, Twitter, LinkedIn, Reddit ve diğer bir çok site tarafından kullanılmaktadır.

Google AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) Artıları ve Eksileri

SEO uzmanları Hızlandırılmış Mobil Sayfaların Google’da daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacağını,daha çok trafik alacağını  ve yavaş internet bağlantılarında mobil kullanıcılar için kullanıcı deneyimini geliştirdiğini söylüyor.Ve bende turkhacks ailesinden kullanan biri olarak kesinlikle onaylıyorum. Bununla birlikte  AMP web sitesi sahipleri, blogcular ve pazarlamacılar için çeşitli zorlukları beraberinde getiriyor.
AMP sınırlı HTML, JavaScript ve CSS desteği verdiğini söylemiştik. Sitenizin AMP versiyonunda sitenizde yer alan belirli birleşenlere elveda demeniz anlamına geliyor. Örnek vermek gerekirse Facebook beğeni sayfası birleşeni, sayfa içerisinde ki mail formları ve puanlama sistemleri gibi aktif olarak JavaScript ihtiyacı olan birleşenler hızlandırılmış sayfalarda çalışmayacaktır.Ve bunlara nazaren twitter instagram gibi vsvs.
Google AMP, Google Analytics desteklerken birçok başka analiz platformunu desteklemez. Aynı durum reklam ağları içinde geçerlidir.
Trafiğinizin ve hitinizin  önemli bir kısmı mobil aramalardan geliyor ise SEO açısından sitenizi iyileştirmek ve daha iyi bir yer edinmek için kesinlikle ve kesinlikle AMP desteğini ekleyin bu destek göz ardı edilmicek bir destektir.
Tüm bunları söyledikten ve öğrendikten sonra AMP kullanıp kullanmamak size kalmış durumda.Beni dinlerseniz kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum turkhacks ailesi.Eğer AMP kullanmaya karar verdiyseniz isteğiniz üzerine sizler için Google AMP NASIL KURULUR VİDEO veya GÖRSEL ANLATIM YAPABİLİRİM.

Evet arkadaşlar bir konunun daha sonuna geldik sizler için öğrendiklerimi sizlere paylaşıyorum.Yararlı bulduysanız emeğe teşekkür edip saygı göstermeniz tek isteğim ve ricamdır.Saygılar Turkhack ailesine selam olsun.