Hoşgeldin Misafir

Xml Yükleleme Sorunu

oznyvz

22 Ocak 2018
1,238 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
1000 Üzerinde ürünlü bir xml ile e ticaret siteme import ediyorum tüm etiketler filan sıkıntı yok düzgün şekilde yapıllıyor. İmportu da yapıyor fakat şurda bi sıkıntı yaşıyorum. maksimum 80 adet ürün yüklüyor geri kalanı yüklemiyor. zaman aşımı problemi vardı onu sunucudan düzeltim fakat hala 80 üründen fazla yükleyemiyorum. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir..

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,691 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
resim cekiyor mu ? resim cekiyorsa süre çok uzuyor . sonra hataya giriyor zaman aşımı hatası. xml kodunun içine zaman aşımı hatasını engelleyecek kod ekle ve php ayarlarından calışma süresini uzat

1000 Üzerinde ürünlü bir xml ile e ticaret siteme import ediyorum tüm etiketler filan sıkıntı yok düzgün şekilde yapıllıyor. İmportu da yapıyor fakat şurda bi sıkıntı yaşıyorum. maksimum 80 adet ürün yüklüyor geri kalanı yüklemiyor. zaman aşımı problemi vardı onu sunucudan düzeltim fakat hala 80 üründen fazla yükleyemiyorum. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir..

Arkadaşın dediği gibi cpanel gir orda php ini düzenleyicisi vardır veya direk hosting php.ini dosyasına yazabilirsin.

Kod:
max_input_time = 6000
max_input_vars = 10000
memory_limit = 512M
post_max_size = 516M
upload_max_filesize = 512M

input süreleri bu süreyi düzenler bunları kendine göre ayarlayabilirsin. Ama süreden kaynaklı olacağını düşünmüyorum çünkü input süreleri işlemi belirler hep 80de kalıyorsa bence koddan kaynaklı. Çünkü örneğin 60sn ayarlı hep mı 60sn de 80 ürün yüklüyor neden bazen 60 bazen 90 yüklemiyor ? Bence kodlardan kaynaklı. Kodlardan sınır girilmiş olma olasılığı yüksek

oznyvz

22 Ocak 2018
1,238 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşın dediği gibi cpanel gir orda php ini düzenleyicisi vardır veya direk hosting php.ini dosyasına yazabilirsin.

Kod:
max_input_time = 6000
max_input_vars = 10000
memory_limit = 512M
post_max_size = 516M
upload_max_filesize = 512M

input süreleri bu süreyi düzenler bunları kendine göre ayarlayabilirsin. Ama süreden kaynaklı olacağını düşünmüyorum çünkü input süreleri işlemi belirler hep 80de kalıyorsa bence koddan kaynaklı. Çünkü örneğin 60sn ayarlı hep mı 60sn de 80 ürün yüklüyor neden bazen 60 bazen 90 yüklemiyor ? Bence kodlardan kaynaklı. Kodlardan sınır girilmiş olma olasılığı yüksek
Bazen 78 79 80 rakamların da değişiyor tam 80 değil ve upload limitini 200 m çıkardım süreyi de uzattım da değişmedi. acaba şundan kaynaklanabilir dediğimiz bir kısım aklıma gelmiyor

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,691 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bazen 78 79 80 rakamların da değişiyor tam 80 değil ve upload limitini 200 m çıkardım süreyi de uzattım da değişmedi. acaba şundan kaynaklanabilir dediğimiz bir kısım aklıma gelmiyor
php.ini dosyasını paylaşabilir misin öncellikle. Xml yüklemeye bıraktığında bir süre sonra yüklendi diyip 78 79 80 filan mı yüklüyor yoksa o yüklemeye devam ediyormuş gibi oluyor sen sayfayı fılan mı yenılıyorsun yoksa admın panelınden fılan çıkıs mı yapıyor ?

oznyvz

22 Ocak 2018
1,238 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şimdi dediğiniz limitleri yükseltim 50.000 lere filan 20 25 dk sürüyor çekmesi 3000 5000 lik ürünleri olan sistemlerde 1 veya 2 resim çeksin diyorum en fazla 1000 tane kadar ürün çekmeyi başarabildim ama bunun başka bir yöntemi filan olmalı 10.000 ürünlü xml var elimde bunun yöntemi vardır illa ki