Hoşgeldin Misafir

Yapay Zekâ ile Video Hazırlayan En Güçlü 10 Araç

müminbiri

müminbiri

Ne kadar sessiz olursan, o kadar çok işitebilirsin
13 Ağu 2025
1,331 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Merhabalar ben yues25 Lojistik grup adına paylaşılan Yapay Zekâ ile Video Hazırlayan En Güçlü 10 Araç adlı makalesinde sizi görmekten mutluyum.

Yapay Zekâ ile Video Hazırlayan En Güçlü 10 Araç

Eskiden kaliteli bir video hazırlamak için profesyonel kurgu programlarını öğrenmek, saatlerce montaj yapmak ve ciddi bir deneyime sahip olmak gerekiyordu. Bugün ise işler tamamen değişti. Yapay zekâ sayesinde yalnızca birkaç cümle yazarak reklam filmi, sosyal medya videosu, tanıtım klibi hatta kısa sinematik sahneler oluşturmak mümkün hâle geldi.

Ben de son dönemde birçok farklı yapay zekâ video aracını deneme fırsatı buldum. Kimisi gerçekçi videolar üretmede başarılı olurken, kimisi düzenleme ve montaj konusunda öne çıkıyor. Bu yazıda hem kendi deneyimlerime hem de sektörün en çok tercih ettiği platformlara dayanarak, 2026 yılında öne çıkan en güçlü yapay zekâ video araçlarını sizler için bir araya getirdim.

1. Google Veo

Son dönemde en çok dikkatimi çeken araçlardan biri Google Veo oldu. Özellikle metinden gerçekçi video oluşturma konusunda oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

Doğal kamera hareketleri, gerçekçi ışıklandırma ve sinematik görüntüler üretmesi sayesinde profesyonel projelerde bile kullanılabilecek seviyeye ulaşmış durumda.

Öne çıkan özellikleri

• Metinden video oluşturma
  • Gerçekçi kamera açıları
  • Sinematik kalite
  • Yüksek çözünürlük desteği

2. OpenAI Sora

Yapay zekâ ile video üretimi denildiğinde akla gelen ilk platformlardan biri de Sora.

Sadece birkaç satırlık açıklamayla oldukça gerçekçi videolar oluşturabiliyor. Özellikle sahne geçişleri ve fiziksel hareketlerin doğal görünmesi beni en çok etkileyen özelliklerinden biri oldu.

Kimler için uygun?

• Reklam ajansları
  • İçerik üreticileri
  • Sosyal medya yöneticileri
  • Pazarlama ekipleri

3. Runway

Runway'i uzun zamandır takip ediyorum ve özellikle video düzenleme tarafında gerçekten güçlü araçlar sunduğunu düşünüyorum.

Videodaki istenmeyen nesneleri silmek, arka plan değiştirmek veya kısa klipler oluşturmak oldukça kolay.

En sevdiğim özellikleri

• AI video düzenleme
  • Nesne kaldırma
  • Arka plan değiştirme
  • Video genişletme

4. Pika

Kısa videolar üretmek isteyenler için Pika oldukça başarılı bir seçenek.

Özellikle sosyal medya içerikleri hazırlayanlar birkaç dakikada dikkat çekici videolar oluşturabiliyor.

Arayüzünün oldukça kolay olması da yeni başlayanlar için büyük avantaj sağlıyor.

5. Kling AI

Gerçekçi insan hareketleri oluşturma konusunda son dönemin en başarılı platformlarından biri olduğunu düşünüyorum.

Özellikle karakter animasyonlarında ve sinematik sahnelerde oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

Bu nedenle kısa film hazırlayan içerik üreticileri tarafından sık tercih ediliyor.

6. Luma AI Dream Machine

İlk denediğimde beni en çok şaşırtan araçlardan biri Dream Machine olmuştu.

Video geçişleri oldukça akıcı ve sahneler doğal görünüyor. Özellikle yaratıcı projeler hazırlayan tasarımcılar için güçlü bir alternatif.

7. Adobe Firefly Video

Adobe ekosistemini kullanan biriyseniz Firefly büyük kolaylık sağlıyor.

Photoshop, Premiere Pro ve diğer Adobe uygulamalarıyla uyumlu çalışması sayesinde mevcut projelere yapay zekâ desteği eklemek oldukça pratik.

Profesyonel video düzenleme yapan kişiler için güçlü bir seçenek.

8. CapCut AI

Sosyal medya içerikleri hazırlıyorsanız CapCut AI'yı muhtemelen duymuşsunuzdur.

Otomatik altyazı oluşturması, ses temizleme, video düzenleme ve çeşitli yapay zekâ efektleri sayesinde özellikle TikTok, Instagram Reels ve YouTube Shorts içerikleri hazırlayanların işini ciddi anlamda kolaylaştırıyor.

Ben de kısa videolar hazırlarken zaman zaman CapCut AI'dan faydalanıyorum.

9. InVideo AI

Senaryo yazıp videoya dönüştürmek isteyenler için oldukça başarılı bir platform.

Sadece konuyu yazmanız yeterli oluyor. Sistem senaryoyu hazırlıyor, uygun görselleri seçiyor, seslendirme ekliyor ve videoyu büyük ölçüde otomatik oluşturuyor.

İçerik üreticileri için önemli ölçüde zaman kazandırıyor.

10. HeyGen

HeyGen özellikle yapay zekâ avatarları oluşturma konusunda öne çıkıyor.

Gerçek bir sunucu kullanmadan profesyonel anlatım videoları hazırlamak mümkün oluyor. Eğitim videoları, şirket tanıtımları ve ürün sunumları hazırlayanlar için oldukça kullanışlı.

Ayrıca farklı dillere otomatik çeviri ve dudak senkronizasyonu gibi özellikleri de oldukça başarılı.

Hangi Aracı Hangi İş İçin Tercih Ederdim?

Eğer bana "Tek bir araç seç." deselerdi, kullanım amacına göre karar verirdim.

• Gerçekçi sinematik videolar için Google Veo veya OpenAI Sora.
  • Profesyonel video düzenleme için Runway.
  • Instagram Reels ve TikTok videoları için CapCut AI.
  • Yapay zekâ sunucu (avatar) videoları için HeyGen.
  • Otomatik reklam ve tanıtım videoları için InVideo AI.
  • Yaratıcı kısa videolar için Pika veya Luma Dream Machine.
Her aracın güçlü olduğu alan farklı olduğu için tek bir platform her ihtiyacı karşılamıyor. Bu yüzden projeye göre doğru aracı seçmek çok daha verimli sonuçlar veriyor.

Makalemi okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayın.

LOJİSTİK TİM SUNDU

14.png

Son düzenleme: