Hoşgeldin Misafir

Yapay zeka yakında işlerin yüzde 80’inin yerini alabilir

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
SingularityNET araştırma kümesinin lideri Ben Goertzel, “evrak işlerini içeren çabucak hemen her iş”in “otomatikleştirilebilir” olması gerektiğini söyledi.

Ancak, Goertzel, insanların yaşamak için çalışmaktansa günlerini “daha âlâ şeyler” yaparak geçirebilecekleri manasına geldiği için bunun makûs bir şey olmadığını sav ediyor.

“İnsanların yaptığı işlerin tahminen de %80’ini muhtemelen geçersiz kılabilirsiniz” diyen Goertzel’in şirketi yapay zeka üzerine çalışıyor ve robotların hemşirelik üzere işlerde kullanılabileceğini söylüyor.

“İNTERNET NASIL YASAKLANMIYORSA…”

Teknoloji işvereni, “Bu durumda, insan işlerini ortadan kaldırmıyorsunuz. Bunun bir tehdit olduğunu düşünmüyorum. Bence bu bir avantaj. Çünkü temelde hemşirelik ve hemşirelik asistanlığı yapmak isteyen gereğince insan yok. İnsanlar yaşamak için çalışmaktansa hayatlarında yapacak daha âlâ şeyler bulabilirler.” dedi.

Yapay zeka makinelerinin gelişimini durdurmak için yapılan davetleri da şiddetle eleştiren Goertzel, “İnsan düzeyindeki genel zekalar üzere olmaya muktedir değiller, zira sizin bilim yapmanız gerektiği üzere karmaşık çok kademeli muhakeme yapamazlar.”

“Makinelerin hakikaten beşerler kadar akıllı olmasını ve bilinmeyenle başa çıkmada çevik olmasını istiyorsak, o vakit eğitim ve programlamalarının ötesinde büyük adımlar atabilmeleri gerekir.”

“Özgür bir topluma sahip olmalıyız ve tıpkı internetin yasaklanmaması gerektiği üzere, bunu da yasaklamamalıyız.” dedi.