@NasyoneL ve senin yaptığınız yorum gördüğüm en doğru yorumlar. Haydi sohbet edelim mi biraz...
Kısa yoldan para nasıl kazanılır ve fırsatlar nasıl değerlendirilir ? sorusuna cevap bulmaya çalışan bir sürü kitlesi mevcut r10 forumda(özellikle r10'u hedef alıyorum).
Bunun bir sebebi olmalı arkadaşlar, bu bahsedilen kolpacılık kültürünün en alt tabanı olması lazım. Her şeyin özü elbette para kazanmak ve daha iyi bir yaşam arzusu fakat bu konu bu hedefi de geride bırakarak farklı bir hale dönüşmüş.
Esas problemin başlangıcı şu cümlenin kurulmasıdır;
{ Azıcık nitelikli iş yaptığımda çok iyi paralar kazanabilirim ! nasıl olsa bu halkın seviyesi cahil ve çok ahlaksızlar ! o yüzden yaptığım şeyler bana rahatsızlık vermeyecek! }
Tüm motivasyon altyapısı bu temele dayandırılarak kazanılıyor.
Örneğin;
+ R10'daki BACKLİNK - SEO hizmet sektörü başlı başına bunun yansımasıdır. (Fiverr'daki Hintliler Pakistanlılar - RankerX - GSA program - Moneyrobot) olmasa SEO yapamaz pzvnkler o derece.
+Haber sitesi (paketleri) Çoğu toxic sitedir
+Forum (paketleri) Çoğu toxic sitedir
(-) Emek verilen ve talebe göre tasarlanarak yapılan Web tasarım/Logo/Banner vs.. aktif yeteneğe dayalı hizmetleri kenara koyalım.
+ Site kurma ve wordpress işleri tamamen bu problemin yansımasıdır.
+ [ HOSTİNG SEKTÖRÜ BU KONUNUN BAŞLIBAŞINA YANSIMASIDIR en dip maliyetle en zirve noktada kar etmek]
+ Domain Açık arttırma kültürü bu ahlaksızlığın yansımasıdır
+ SMM Panel sektörü yine aynı şekilde bu ahlaksızlıkalrın bir yansımasıdır.
+ Sosyal medya danışmanlığı ve sosyal medya firma reklamları yönetimi bu işin en cambazlık noktalarından biridir. Linkedİn hesaplarını inceliyorsunuz ingilizce terimler terimler aman Allahım kafayı yiyeceğim. Halbuki yaptıkları tek şey bilgisayarının ekranını açmak ve sadece verileri inceleyip sıralamak. Gereken her şeyi sistemler yapıyor zaten ve bu konuyu da kişisel yetenek bağlamında çok abartarak anlatanların, kişisel özgüveniyle alakalı problemleri vardır buna emin olun.
Bugün altlarında Mercedes - Audi - Porsche - Range Rover jip gördüğünüz sığır keko tipli heriflerin tek yapabildikleri konu nedir biliyor musunuz ? iş bağlamaktır. Yani eğitimsel bilgisel anlamda sahip olabildikleri ve olabilecekleri hiç bir şey yok. Zaten gerek de duymadılar ihtiyaçları da yok. Alt Piyasada kuruyemiş tüccarı olan adam ne gibi atılımlar sahtekarlıklar yapıyorsa, bunun dijitalde haliyle iş yapan karakteristik halini görüyorsunuz sadece.
Ben kalitelibacklink.com üzerinden backlink paketleri ve seo hizmetleri - google/facebook/yandex/criteo ads, dijital medya pazarlama ve son olarak profesyonel düzey wordpress web tasarım destekleri veriyorum. Bazen inanın gelen müşteriler arasında o kadar acayip insanlar geliyorlar ki; adam elinden gelse "beni dolandır artık bu konunun müptelası oldum kardeşim" der gibi konuşuyor.
Örnek vereyim bana bir iş gösteriyor ve şunu söylüyor. Şu işi bana "x.xxx" ücrete yapar mısın ? gibi bir soru soruyor. Tecrübe konusunda çok iyi olmasına rağmen böyle bir hata yapıyor. En başta acaba beni mi deniyor bu adam ? soruyorsunuz ama işin aslı okadar acayip çıkıyorki inanamıyorsunuz. Halbuki o işin ederi o kadar etmez fakat adamı okadar iyi kurmuşlarki kendisi de o fiyatı vermemesi gerektiğinin farkında değil. Adamı uyarıyorsun. bu ürüne bu ücreti ödemene gerek yok diyorsun ve bunun üzerine adam ne yapıyor ? ADAM GİDİYOR. Evet yanlış duymadınız adam sana o işi yaptırmıyor ve kaçıyor senden. Çünkü adam öpülmeye alışmış artık müptelası olmuş.
Sözün özü benim bu işlere başladığım yıl 2009 2010 yıllarıdır yani ortalamada 14 yıl geçmiş. Ozamanlar blogcu - blogger kültürü oldukça yaygındı ve wordpress bu kadar gelişmiş düzeylere sahip değildi. Ahlaksızlık da dijitalde peak noktada bukadar hakim düzeyde değildi. Ne olduysa 2013 yılından sonra olmaya başladı. Bir şeyler oldu Türkiyede özellikle internette büyük değişimler, büyük dijital saldırılar, toplumsal yozlaşmanın dibine inmeye başladık biranda ve tabii internet kültüründe de öyle. 2013 yılı kritiktir bu tarihi Türkiyenin ekonomik tarihi konusu noktasında not almanızı öneriyorum. 2013 yılından sonra başladı yada görünür olmaya başladı. Ben her zaman internet tarihinin gelişimi değişimi ve yozlaşması noktasında 2013 yılını örnek gösteririm.
R10dakilerin neden kolpacı ve neden köylü kurnazı gibi iş yaptıklarını birazcık daha kapsamlı anlamışsınızdır.