Hoşgeldin Misafir

Yerli işletim sistemi Pardus yeni sürüm ile karşımızda

Asım Gürsoy

mersin
27 Mar 2020
8,829 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yerli işletim sistemi Pardus için yapılan geliştirmeler duyurulmaya devam ediyor. Linux tabanlı işletim sisteminin 19.3 numaralı sürümü kullanıma sunuldu. Tamamen ücretsiz olan Pardus, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştiriliyor.

pardus-17-OsTM_cover.jpg.webp

Pardus yeni sürümü yayınlandı

Ara sürüm olarak geliştirilen Pardus 19.3'te birçok yenilik ve güncelleme yer alıyor. Bu değişiklikleri aşağıda görebilirsiniz:

• Pardus Disk Kalıbı Yazıcı uygulaması Xfce, Gnome sürümlerinde yüklü halde gelecektir.
  • Libre Office ortak paylaşım dokümanlarının düzenlenebilmesi için öntanımlı paket eklendi.
  • Xfce masaüstü ortamında Pardus Paket Kurucu alternatifi olarak Deepin Paket Kurucu yerine Gdebi öntanımlı hale getirildi.
  • Gnome masaüstü ortamına evolution ve screenshot uygulaması eklendi.
  • Pardus Mağaza uygulamasında iyileştirmeler yapıldı.
  • Xfce ve Gnome arayüzünde iyileştirmeler yapıldı.
  • Kurulu sisteme 100‘ün üzerinde paket ve yama içeren güncelleştirmeler getirilmiştir.
  • Depoda 2000‘in üzerinde paket güncellenmiştir.
  • Öntanımlı internet tarayıcısı Firefox versiyonu 68.10 a güncellendi.
  • Öntanımlı e-posta istemcisi Thunderbird versiyonu 68.9 a güncellendi.
  • Öntanımlı medya oynatıcısı olan VLC versiyonu 3.0.11 e güncellendi.
  • Kernel versiyonu 4.19.0-9 a güncellendi.
Pardus 19.3 işletim sistemini kullanabilmek için minimum 1024 MB ya da üstü RAM, 8 GB+ disk alanı, en az 800×600 çözünürlüğü destekleyebilen grafik işlemci, 64-bit destekli 1.0GHz+ işlemci donanım altyapısı gerekiyor. Pardus'un bu yeni sürümünü resmi internet sitesinden indirerek bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

fatma2010

4 Nis 2021
57 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
0bir' Alıntı:
Yerli işletim sistemi Pardus için yapılan geliştirmeler duyurulmaya devam ediyor. Linux tabanlı işletim sisteminin 19.3 numaralı sürümü kullanıma sunuldu. Tamamen ücretsiz olan Pardus, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştiriliyor.

pardus-17-OsTM_cover.jpg.webp

Pardus yeni sürümü yayınlandı

Ara sürüm olarak geliştirilen Pardus 19.3'te birçok yenilik ve güncelleme yer alıyor. Bu değişiklikleri aşağıda görebilirsiniz:

• Pardus Disk Kalıbı Yazıcı uygulaması Xfce, Gnome sürümlerinde yüklü halde gelecektir.
  • Libre Office ortak paylaşım dokümanlarının düzenlenebilmesi için öntanımlı paket eklendi.
  • Xfce masaüstü ortamında Pardus Paket Kurucu alternatifi olarak Deepin Paket Kurucu yerine Gdebi öntanımlı hale getirildi.
  • Gnome masaüstü ortamına evolution ve screenshot uygulaması eklendi.
  • Pardus Mağaza uygulamasında iyileştirmeler yapıldı.
  • Xfce ve Gnome arayüzünde iyileştirmeler yapıldı.
  • Kurulu sisteme 100‘ün üzerinde paket ve yama içeren güncelleştirmeler getirilmiştir.
  • Depoda 2000‘in üzerinde paket güncellenmiştir.
  • Öntanımlı internet tarayıcısı Firefox versiyonu 68.10 a güncellendi.
  • Öntanımlı e-posta istemcisi Thunderbird versiyonu 68.9 a güncellendi.
  • Öntanımlı medya oynatıcısı olan VLC versiyonu 3.0.11 e güncellendi.
  • Kernel versiyonu 4.19.0-9 a güncellendi.
Pardus 19.3 işletim sistemini kullanabilmek için minimum 1024 MB ya da üstü RAM, 8 GB+ disk alanı, en az 800×600 çözünürlüğü destekleyebilen grafik işlemci, 64-bit destekli 1.0GHz+ işlemci donanım altyapısı gerekiyor. Pardus'un bu yeni sürümünü resmi internet sitesinden indirerek bilgisayarınıza kurabilirsiniz.