Hoşgeldin Misafir

2023 Seçim Sohbet Konusu

Cr3WLoadinqzz

25 Ara 2022
1,530 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
6'lı masanın son toplantısından çıkan metinde iki konu dikkat çekiciydi. Biri Millet ittifakı ifadesi. Bu ifade nedeniyle de en azından Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda 6 partili bir ittifakın oluştuğunu, bunun da; ortak strateji, dolayısıyla da ortak aday anlamına geldiği pekala düşünülebilir.

İkinci önemli bölüm ise Erdoğan'ın seçim yenileme kararını kendisinin alması halinde yeniden aday olmasının hukuka aykırı olduğunun altının çizilmesi bölümü.

Daha önce bu konuda tepkisiz kalınmasını eleştiren muhalifler, bu itirazı da yetmez ama evet kıvamında algılamış görünüyorlar. Aslında Erdoğan'ın adaylığına itirazı siyasi strateji olarak doğru bulmayan 6'lı masa bildiriye böyle bir ifade koyarak hem hukuki mesuliyetlerini yerine getirmeyi hem de kendilerini pasif bulan taraftarlarının bir nebze gazını almayı öngörmüş gibi.

Baştan söyleyeyim siyasi strateji açısından liderlerle aynı kanaatteyim. Hukuki açıdan ise sıradan vatandaş olarak anayasa metinini okuduğumda ben de Erdoğan'ın aday olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Buna rağmen neden siyasi strateji açısından liderler gibi düşündüğüm konusu ise tamamen toplum psikolojisiyle ilgili. Erdoğan'ın aday olamayacağı konusunda Millet ittifakı tarafından dozunu aşan her hamle Erdoğan'a yazar. Erdoğan'dan korkuyorlar imajı oluşturmak için çok elverişli bir malzeme olur.

Elbette yapılacak itirazların sonuçsuz kalacağına dair var olan ön kabul de bu stratejiyi haklı çıkarıyor. Neticede kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek, itirazları da aynı kurul değerlendirecek. Dahası Yüksek Seçim Kurulu kararları için de yargı yolu kapalı. Yani son tahlilde ne diyorsa o...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Barbarosa

27 Mar 2022
30 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Garip yada trajedi değil. Hiç mi yakın geçmişten ders almıyorsunuz?
Aylardır aday belli ve açıklanmıyor.
Açıklanırsa o kişi için yapılacak kumpaslar planlar hazır. Herkes biliyor.

Barbarosa

27 Mar 2022
30 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hiçbiri yok o zaman boksörlerde ringe çıkmasın ben adayım diyemeyen adamda siyasete bulaşmasın

Bu düzeni vatandaş değiştirecek, sen, ben, ülkede yaşayan herkes değiştirecek.
Ülke iyi yönetilse seçim kimsenin umrunda olmayacak.
Kemal yada bir başkası fark etmez. Ben gidişatı beğenmediğim için muhalefet kimi aday gösterirse ona oy vereceğim.
Kesin ve net.

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bu düzeni vatandaş değiştirecek, sen, ben, ülkede yaşayan herkes değiştirecek.
Ülke iyi yönetilse seçim kimsenin umrunda olmayacak.
Kemal yada bir başkası fark etmez. Ben gidişatı beğenmediğim için muhalefet kimi aday gösterirse ona oy vereceğim.
Kesin ve net.
Tamam işte akp seçmenide Erdoğan'a oy verecem kesin ve net diyo ülke bu yüzden bu halde zaten sorgusuz sualsiz biat

Barbarosa

27 Mar 2022
30 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Tamam işte akp seçmenide Erdoğan'a oy verecem kesin ve net diyo ülke bu yüzden bu halde zaten sorgusuz sualsiz biat

Benim çevremde İmam Hatipli geçmişi olup şuan mesai paylaştığım 5 arkadaşın 3'ü bizim için akp bitmiştir diyor, geriye kalan 2'si de ne başkasına oy veririm nede akp ye diyor.
Bak bunda çok samimiyim.

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Benim çevremde İmam Hatipli geçmişi olup şuan mesai paylaştığım 5 arkadaşın 3'ü bizim için akp bitmiştir diyor, geriye kalan 2'si de ne başkasına oy veririm nede akp ye diyor.
Bak bunda çok samimiyim.
Geriye kalan ikisi sınıfındayım sanırım mevcut düzenden nefret etmeme rağmen

Vehbi

17 Haz 2021
70 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam emin ol herşey hazır. Sadece seçim tarihinin ve cumhur adayının kesinleşmesi bekleniyor.
Seçim yasal olarak 18 Haziran'dan geç olamaz. Çok ta vakit kalmadı. Bi de seçim propagandası için vakit gerekiyor. Biraz ellerini çabuk tutsunlar, çünkü aday ve vekil adaylarının isimler ile seçim kuruluna seçimden belli bir süre önce bildirmeleri gerekiyor. Ona göre seçim pusulaları hazırlanacak.

Barbarosa

27 Mar 2022
30 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şahsen muhalif seçmen olarak oyumla babacan vb tiplerin meclise girmesini istemiyorum bu konuda senin düşünceni merak ettim
Öyle düşünmekte çok haklısın çünkü bu adam 13-14 yıl MKYK üyeliği yaptı hemde akp millet vekili ve bakanlığı yaparak. Musluğu kesilince bu defa kendi partisini kurup başka şekilde meclise girmek istiyor.

Barbarosa

27 Mar 2022
30 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Seçim yasal olarak 18 Haziran'dan geç olamaz. Çok ta vakit kalmadı. Bi de seçim propagandası için vakit gerekiyor. Biraz ellerini çabuk tutsunlar, çünkü aday ve vekil adaylarının isimler ile seçim kuruluna seçimden belli bir süre önce bildirmeleri gerekiyor. Ona göre seçim pusulaları hazırlanacak.
Onu bilemiyorum hocam. Ne kadar sürede ne yapılır edilir.