Allah ve İnsan
Seni aramam için beni uzağa attın!
Alemi benim, beni kendin için yarattın!
|
Allah ve İnsan
Seni aramam için beni uzağa attın!
Alemi benim, beni kendin için yarattın!
Allah'ın lafzını kullanmak yerine Allahın vesile kıldıkları olarak değiştirelim mi o bölümleri ?İslam bölümünde bunu yazsaydın direk silerdim mesajını
Üslup yanlış
Ben o necip fazılın, önce kendi yanaklarım gibi tombik yanaklarına bi makas atarım, birde şöyle gönülden konuşur sarılırız kucaklaşırız. Bence tevazu denilen şey böyle olur sanırım ? Ne bileyim ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir mesafe ile, altyapısı düşmanlık ve nefret üzerine kurulu bişeyler istemiyorum ben.İsyan edilince düzelmiyor yanlız bilgin olsun kardeşim dua edip tam teslimiyet ve tam tevazu ile yönelmek bütün sıkıntıları çözecektir inşaAllah üstad Necip Fazıl Kısakürek te aslında buna vurgu yapıyor…
bozlak yazmışım, cura diyecektim özür dilerim.Ben o necip fazılın, önce kendi yanaklarım gibi tombik yanaklarına bi makas atarım, birde şöyle gönülden konuşur sarılırız kucaklaşırız. Bence tevazu denilen şey böyle olur sanırım ? Ne bileyim ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir mesafe ile, altyapısı düşmanlık ve nefret üzerine kurulu bişeyler istemiyorum ben.
Tevazu üzerine yorumum şu şekilde...
Maddi ve dünyevi nesnelerle gösterilebilecek birşey değildir bilirim. Fakat açıkça ifade edeyim, durumum olsa bozlak gibisinden bişeyler düşündüm ama imkanlarım yok, şaka değil bu.
Dedim bu necip fazıla nasıl gönülden yaklaşsam iyi olur bilmiyorum, kurukuru konuşmak olmaz diye düşündüm ama durumum yok. Yine de öyle birşey düşüncem olduğunu paylaşmış olmak isterim. Konu bozlak filan değil, nitelemek istediğim şey manevi aslında. İçimden geldiği şekilde paylaşmaya çalışıyorum.