Hoşgeldin Misafir

Allah ve İnsan - NFK

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İnsan, Allah’a ulaşmak ve anlamak için奂ibadet ve iyi ahlakı benimsemeli. Kendini sürekli geliştirmeli ve Allah’ın yolunda ilerlemeli.

nournika

5 Tem 2023
939 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Allah ve İnsan​

Seni aramam için beni uzağa attın!

Alemi benim, beni kendin için yarattın!

İnsanoğlu bencildir, Allah sistemin sahibidir. Herkesten önce kulunun yerde sürünen halini fark eder, beklemeye geçip takip eder. Ardından emin olur ve durumlarını toparlamasına yardımcı olur.

Özetle; Allah kula ceza vermek isterken, kulunun yaşadığı dramları öğrenmeye başlamıştır.

Derki;
"bu adam duman olmuş, çevresindeki kimsenin haberi yok. Kendi başına bişeyler yapmaya çalışıyor ama sikko bir hayat yaşamaya başlamış çürüyor, nehirdeki bir girdabın içerisinde kırık testi misali bataçıka yaşıyor, bu laleye bi şekilde yardımcı olmak lazım"

- Çünkü kulu gerçekten çok kötü durumdadır, aklında yapacak çok fazla işi projesi vardır fakat yıllardır olduğu gibi sabah akşam ekrana bakarak boşboş vakit geçirecek kadar mankurtlaşmış haldedir.

Allah da bunun üzerine kendisine "Zihin bataklığından çıkmaya vesile olacak insanları getirir ve kulunun bu berbat halden çıkmasını ister"

Gel demeden önce şu bataklıktan çıkmamıza yardımcı olun biraz. Kimse ağzını açmıyor şuanda fakat biliyorsunuz saklamaya gerek yok.
Çok fazla borç yapıldı, cepte zırnık kalmadı, minicik birikimler vardı hiç edildi, elde avuçta hiçbişey kalmadı siz detaylarıyla biliyosunuz. Tekrar tekrar söylemeye gerek yok.

Önce bizi gömdüğünüz o mezardan çıkmamıza vesile olun, kendi sitelerinizi projelerinizin tanıtım süreçlerini vs. bize teslim etmekle başlayabilirsiniz mesela.
Yapabileceğimiz çok şey var, okadarda birikimsiz bilgisiz değiliz azçok öğrendiniz ucundan kıyısından filan ?

Onun üzerinden müşteriler de edinmeye başladıkmı tamam işte. Ulan arabayla değil yürüyerek bile gelinir. Bu lale, bunu sizin için yapar lan nolcak.

nournika

5 Tem 2023
939 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İslam bölümünde bunu yazsaydın direk silerdim mesajını

Üslup yanlış
Allah'ın lafzını kullanmak yerine Allahın vesile kıldıkları olarak değiştirelim mi o bölümleri ?
Daha doğru olur, bir fikir iletirken altyapısını cehalet üzerine inşaa etmeden düşünmek lazımdır. Sanıyorum yukarıdaki yorumum bu yönden düşünüldüğünde değiştirilebilir.

İslam bölümünde yazılmayacak bir yorum olduğu için burada yazıldı. Tekrar okudum, Allah adına hükümler verirmiş gibi yapılan çıldırmış bir isyan hali aslında. Fakat değil.
Problemin vaziyetine dair yorumlarım, bugün senin bu mütevaziliğinle yoğrulmuş olsun.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,870 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İsyan edilince düzelmiyor yanlız bilgin olsun kardeşim dua edip tam teslimiyet ve tam tevazu ile yönelmek bütün sıkıntıları çözecektir inşaAllah üstad Necip Fazıl Kısakürek te aslında buna vurgu yapıyor…

nournika

5 Tem 2023
939 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İsyan edilince düzelmiyor yanlız bilgin olsun kardeşim dua edip tam teslimiyet ve tam tevazu ile yönelmek bütün sıkıntıları çözecektir inşaAllah üstad Necip Fazıl Kısakürek te aslında buna vurgu yapıyor…
Ben o necip fazılın, önce kendi yanaklarım gibi tombik yanaklarına bi makas atarım, birde şöyle gönülden konuşur sarılırız kucaklaşırız. Bence tevazu denilen şey böyle olur sanırım ? Ne bileyim ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir mesafe ile, altyapısı düşmanlık ve nefret üzerine kurulu bişeyler istemiyorum ben.

Tevazu üzerine yorumum şu şekilde...

Maddi ve dünyevi nesnelerle gösterilebilecek birşey değildir bilirim. Fakat açıkça ifade edeyim, durumum olsa bozlak gibisinden bişeyler düşündüm ama imkanlarım yok, şaka değil bu.
Dedim bu necip fazıla nasıl gönülden yaklaşsam iyi olur bilmiyorum, kurukuru konuşmak olmaz diye düşündüm ama durumum yok. Yine de öyle birşey düşüncem olduğunu paylaşmış olmak isterim. Konu bozlak filan değil, nitelemek istediğim şey manevi aslında. İçimden geldiği şekilde paylaşmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:

nournika

5 Tem 2023
939 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ben o necip fazılın, önce kendi yanaklarım gibi tombik yanaklarına bi makas atarım, birde şöyle gönülden konuşur sarılırız kucaklaşırız. Bence tevazu denilen şey böyle olur sanırım ? Ne bileyim ikiyüzlü ve samimiyetsiz bir mesafe ile, altyapısı düşmanlık ve nefret üzerine kurulu bişeyler istemiyorum ben.

Tevazu üzerine yorumum şu şekilde...

Maddi ve dünyevi nesnelerle gösterilebilecek birşey değildir bilirim. Fakat açıkça ifade edeyim, durumum olsa bozlak gibisinden bişeyler düşündüm ama imkanlarım yok, şaka değil bu.
Dedim bu necip fazıla nasıl gönülden yaklaşsam iyi olur bilmiyorum, kurukuru konuşmak olmaz diye düşündüm ama durumum yok. Yine de öyle birşey düşüncem olduğunu paylaşmış olmak isterim. Konu bozlak filan değil, nitelemek istediğim şey manevi aslında. İçimden geldiği şekilde paylaşmaya çalışıyorum.
bozlak yazmışım, cura diyecektim özür dilerim.