Şimdi hocam şöyle yapalım sen eğer sana da zahmet olmazsa açmış olduğum konuları okumanı tavsiye ederim sebebi sormuş olduğun soruların cevabını vermiş olmamdırBirçok Avrupa ülkesinde metafizik okulları açıldı, ruhban okulları gibi Yahudiler zaten bu bilgileri çocukluktan itibaren öğretmeye başlıyorlar (yeteneklerine göre) ama bizde ise hala korkulacak şeylermiş gibi anlatılıyor insanlara bu konu üzücü. Öğrenmeyi öğrenemeyen millet olduk çıktık.
Birde konuda sadece Müslümanlara özelmiş gibi anladım evet alim ulema Allah dostlarına bahşedilen özellikler mutlaka ayrıdır ama olmayan ve kendi inançlarına göre edindikleri bilgilere binaen bu işleri yapabilen insanlar var hatta şuanda tüm devlet başkanlarının yanlarında bir hüddam tayfası mevcut.
Yinede Soruna cevap verelim inşaAllah
Metafizik olarak açılan okullarda ki bölümlerde asla gerçek ilme vakıf olamazlar çünkü Cenab-ı Allah manevi ilimleri biz Müslümanlarda bıraktı zahiri ilimleri de kafirlere verdi tabi ki tamamını değil senin de dediğin gibi korkutulmak üzücü oysa bir çok alimimiz bu bilgilerle harikulade işler yaptı ve yapmaya devam ediyorlar
Evet doğru anladın sadece Müslüman olanlarda bu bilgiler ve yetenekler mevcut sebebi imandır oysa diğerlerinin yaşadığı şeyler iman olmadığı için istidraç olayı yaşıyorlar devlet başkanlarının yanında bulunan hüddam veya haddim gruplarının gücü bize yetmez Cenab-ı Allah’ın izniyle ve ayrıca bahsettiğin şey doğru bir bilgi değil öyle olduklarını zannediyorlar gerçek manada ne haddim ne de hüddam grupları vardır
Bu ilim Cenab-ı Allah’ın evliya kullarına bahşettiği bir husus değil yani bu ilime sahip olanlar sadece evliya kullar değil evliya olmayan çok sayıda kullanıcısı veya alimi veya sahibi var Cenab-ı Allah’ın izniyle
En doğrusunu Cenab-ı Allah bilir yine de