Hoşgeldin Misafir

Dünya Düz mü? Küre mi?

Dünya Düz mü? Küre mi?

• Düz

• Küre

• Fikrim yok

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam hepsinin cevabı var Cenab-ı Allah’ın izniyle 60-70 bin feete kadar çıktı yani uçaklarında ulaşamayacağı bir noktaya videosu var

Yer çekimi yalanını çözen biri artık dünyada mağma ve çekirdek olmadığını havadan ağır olan her şeyin yere inmek zorunda olduğunu anlar

şimdi tabi size güneşin 193 milyon km uzaklıkta olduğunu ve içine 1.3 milyon dünyanın sığabileceğini söyledikleri için haliyle aklınız mevsimler nasıl o zaman oluyor diye sorar haklısınız ancak durum öyle değil güneş dünyadan büyük değil küçüktür ve dünyanın üzerinde döner belli bir yörüngede projektör görevi görür ay ise plazmadır umarım anlatabilmişimdir buraya videoları eklediğimde nasipse anlamış olacaksınız sizden ricam daha önce verdiğim cevaplara bakın ki zaten size vermiş olduğum cevaplar
Anladım hocam peki, ay plazma ise zaten konuşulacak bir şey de yok pek hakkınız var. Hayırlı geceler dilerim. :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Anladım hocam peki, ay plazma ise zaten konuşulacak bir şey de yok pek hakkınız var. Hayırlı geceler dilerim. :)
Ay plazma güzel hocam ay madem bu kadar güçlü çekim kuvveti var ve plazma değil söyle lütfen 2000 küsür uydu var ya hani uzay ajanslarına göre o uydular neden ve nasıl parçalanmaz? Ve nasıl olurda denizleri bile çekerek çekim kuvveti gösterir neden bulutları uyduları ve diğer cisimleri kendine çekmez :) siz bence kestirip atmayın çok fazla önyargılı olmanız sizi gerçeğe karşı kör ve sağır yapar ben yine söylüyorum buyrun kendiniz deneyimleyebilirsiniz alın elinize zoom özelliği olan bir kamera inin sahile en uzak noktayı zoomlayın gemi veya su üstü maddeyi eğimin altında görürseniz bizimle paylaşın ben özür dileyeceğim söz ama değilse lütfen araştırmaya devam edin insanlara anlattıkları neredeuse tamamı yalan aya hiç gidilmedi wkileks belgeleri ile bu ispatlandı Atacam bütün videoları izlersiniz

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ay plazma güzel hocam ay madem bu kadar güçlü çekim kuvveti var ve plazma değil söyle lütfen 2000 küsür uydu var ya hani uzay ajanslarına göre o uydular neden ve nasıl parçalanmaz? Ve nasıl olurda denizleri bile çekerek çekim kuvveti gösterir neden bulutları uyduları ve diğer cisimleri kendine çekmez :) siz bence kestirip atmayın çok fazla önyargılı olmanız sizi gerçeğe karşı kör ve sağır yapar ben yine söylüyorum buyrun kendiniz deneyimleyebilirsiniz alın elinize zoom özelliği olan bir kamera inin sahile en uzak noktayı zoomlayın gemi veya su üstü maddeyi eğimin altında görürseniz bizimle paylaşın ben özür dileyeceğim söz ama değilse lütfen araştırmaya devam edin insanlara anlattıkları neredeuse tamamı yalan aya hiç gidilmedi wkileks belgeleri ile bu ispatlandı Atacam bütün videoları izlersiniz
Hocam sana şimdi dünyanın çekimi vs anlatırımda yani sen elimle alıp arşı alaya çıkarıp göstersek inanmazsın o yüzden ben bilimsel konuşmaktan yanayken sen bana yıllardır çürütülen safsata videolarla geliyorsun yani bu sözümü yanlış anlama. Sorgulamasak zaten bu kadar okuyup araştırmayız merak etme. Bu yüzden sen bildiğine inan ben bildiğime. Ay prizma olsun güneş dünyadan küçük gök kubbede cam fanus. Allah hayırlı ömürler versin ne deyim :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam sana şimdi dünyanın çekimi vs anlatırımda yani sen elimle alıp arşı alaya çıkarıp göstersek inanmazsın o yüzden ben bilimsel konuşmaktan yanayken sen bana yıllardır çürütülen safsata videolarla geliyorsun yani bu sözümü yanlış anlama. Sorgulamasak zaten bu kadar okuyup araştırmayız merak etme. Bu yüzden sen bildiğine inan ben bildiğime. Ay prizma olsun güneş dünyadan küçük gök kubbede cam fanus. Allah hayırlı ömürler versin ne deyim :)
Hocam sende yanlış anlama da bilimsel cevap veriyorum sen kabul etmiyorsun bak tekrar ediyorum lütfen eğim hesabına göre sahile in bir tane zoom özelliği olan telefon veya kamera ile en uzak noktaya zommla normalde görünmeyen gemi vs nesneler görünmüyorsa ve dahi eğimin altında kalıyorsa lütfen bizimle paylaş ben özür dileyeceğim diyorum iki tane ayet var dedin sana bir sürü ayet gönderdim ona da cevap vermedin ay plazma diyorum prizma değil bu arada ona da bişey demedin videolar çürütülmüş diyorsun hangi videolar çürütüldü söyle lütfen bileyim son olarak sen küre dünyada nasıl oluyorda gündüz gözüyle dolunayı görebiliyorsun bunu açıkla daha nasıl diyeyim bilemedim :)) videoları atacağım buraya ondan sonra konuşalım yine nasipse

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam sende yanlış anlama da bilimsel cevap veriyorum sen kabul etmiyorsun bak tekrar ediyorum lütfen eğim hesabına göre sahile in bir tane zoom özelliği olan telefon veya kamera ile en uzak noktaya zommla normalde görünmeyen gemi vs nesneler görünmüyorsa ve dahi eğimin altında kalıyorsa lütfen bizimle paylaş ben özür dileyeceğim diyorum iki tane ayet var dedin sana bir sürü ayet gönderdim ona da cevap vermedin ay plazma diyorum prizma değil bu arada ona da bişey demedin videolar çürütülmüş diyorsun hangi videolar çürütüldü söyle lütfen bileyim son olarak sen küre dünyada nasıl oluyorda gündüz gözüyle dolunayı görebiliyorsun bunu açıkla daha nasıl diyeyim bilemedim :)) videoları atacağım buraya ondan sonra konuşalım yine nasipse
Hocam o söylediğin deney çok kez yapıldı araştırırsan nette zibilyon tane video mevcut.
İki ayet dedim tonlarca attın ama hala net bir dünya düzdür diyen bir şey yok ayrıca diyelim ki gttiniz baktınız dünya küreymiş. Siz kendi aklınızca kitaba inanmayı bırakacak mısınız ?
Çünkü bana göre kitap düz demiyor ama size göre düz diyor ve küre olduğu kanıtlandı bilimsel verilerle. Hala gemiydi bilmem neydi uğraşıyorsun bana bir tane bilimle uğraşıpta tezinizi doğrulayan kişi göster lütfen. Lütfen bu yüzden dini alet etmeyin dedikçe siz dini alet ediyorsunuz. Diyorum ya sen istediğine inan ben istediğime bitti gitti.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam o söylediğin deney çok kez yapıldı araştırırsan nette zibilyon tane video mevcut.
İki ayet dedim tonlarca attın ama hala net bir dünya düzdür diyen bir şey yok ayrıca diyelim ki gttiniz baktınız dünya küreymiş. Siz kendi aklınızca kitaba inanmayı bırakacak mısınız ?
Çünkü bana göre kitap düz demiyor ama size göre düz diyor ve küre olduğu kanıtlandı bilimsel verilerle. Hala gemiydi bilmem neydi uğraşıyorsun bana bir tane bilimle uğraşıpta tezinizi doğrulayan kişi göster lütfen. Lütfen bu yüzden dini alet etmeyin dedikçe siz dini alet ediyorsunuz. Diyorum ya sen istediğine inan ben istediğime bitti gitti.
Baktık dünya küre değil hocam düz araştırdığım için dünyanın düz olduğunu uzayın olmadığını söylüyorum Cenab-ı Allah’tan daha doğru sözlü kim olabilir sana göre diye bir şey yok hocam bana göre de bir şey yok arapça bilginiz olmadığını düşünüyorum çünkü Kurani Kerim (gerçek) bilimle çelişmez hala sorularıma ne kadar cevap vermediyseniz de saygı duyuyorum bilimle uğraşıpta konuşanlar bir sürü var üni de akademisyen size göre biz oturduğumuz yerden üni falan okumadan diplomamız yok diye cahilce konuştuğumuzu düşünüyorsunuz Neil amstrong bile biz uzaya çıkmadık yalan dediği halde siz başka şeyler diyorsunuz neyse biz kitaba iman ettik zaten iman ettiğimiz için dünyanın düz olduğunu söylüyoruz başka bir anlama gelen ayet yok hocsm neyse benim derdim kendi doğrularımı kabullendirmek değil bilakis herkes araştırsın size de hayırlı sabahlar

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Baktık dünya küre değil hocam düz araştırdığım için dünyanın düz olduğunu uzayın olmadığını söylüyorum Cenab-ı Allah’tan daha doğru sözlü kim olabilir sana göre diye bir şey yok hocam bana göre de bir şey yok arapça bilginiz olmadığını düşünüyorum çünkü Kurani Kerim (gerçek) bilimle çelişmez hala sorularıma ne kadar cevap vermediyseniz de saygı duyuyorum bilimle uğraşıpta konuşanlar bir sürü var üni de akademisyen size göre biz oturduğumuz yerden üni falan okumadan diplomamız yok diye cahilce konuştuğumuzu düşünüyorsunuz Neil amstrong bile biz uzaya çıkmadık yalan dediği halde siz başka şeyler diyorsunuz neyse biz kitaba iman ettik zaten iman ettiğimiz için dünyanın düz olduğunu söylüyoruz başka bir anlama gelen ayet yok hocsm neyse benim derdim kendi doğrularımı kabullendirmek değil bilakis herkes araştırsın size de hayırlı sabahlar
Tamam hocam hepsi yalan tek gerçek sizsiniz dini alet etmeyin yeter bana ha ediyorsanız da yapacak birşey yok arapça bilgimde iyidir merak etmeyin okuduğunu anlayan bir nesil olarak yetiştik biz öyle üç gulfü bir elhamı yapıştır geç diyen değil ne diyor bu sure bu ayet diyenlerdeniz neyse sizin dediğiniz olsun dünya düzmüş herşey safsata ve kurgudan ibaretmiş. İmam Gazaliye selam olsun. Size de kolay gelsin hocam.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Tamam hocam hepsi yalan tek gerçek sizsiniz dini alet etmeyin yeter bana ha ediyorsanız da yapacak birşey yok arapça bilgimde iyidir merak etmeyin okuduğunu anlayan bir nesil olarak yetiştik biz öyle üç gulfü bir elhamı yapıştır geç diyen değil ne diyor bu sure bu ayet diyenlerdeniz neyse sizin dediğiniz olsun dünya düzmüş herşey safsata ve kurgudan ibaretmiş. İmam Gazaliye selam olsun. Size de kolay gelsin hocam.
Hocam hakikaten bilmiyorsunuz Arapça meal okumak değildir meal okursanız hata edersiniz imam Gazali hazretleri Erzurumlu ibrahim Hakkı hazretleri Abdülkadir geylani hazretleri muhyiddin arabi hasretleri gibi bir çok mübareğin Kitaplarını çaldılar gerçek el yazmaları orijinalleri değiştirilip tahrif edildi hocam siz inanmayabilirsiniz yine de tavsiyem burada paylaşacağım video ve dökümanları incelersiniz size de kolay gelsin

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam hakikaten bilmiyorsunuz Arapça meal okumak değildir meal okursanız hata edersiniz imam Gazali hazretleri Erzurumlu ibrahim Hakkı hazretleri Abdülkadir geylani hazretleri muhyiddin arabi hasretleri gibi bir çok mübareğin Kitaplarını çaldılar gerçek el yazmaları orijinalleri değiştirilip tahrif edildi hocam siz inanmayabilirsiniz yine de tavsiyem burada paylaşacağım video ve dökümanları incelersiniz size de kolay gelsin
Peki onlarda yalan olsun hocam.
Seni mi kırıcaz. Bilimsel verilerinizi ve en yakın zamanda uzay istasyonuna çıkıp kanıtlamanızı dört gözle bekliyoruz.

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ben size kesin bilgiyi vereyim; dunya bostur.
Ustad Marifetname eserini kim neden calip degistirsin, bu konuda aydinlatmanizi rica ederim.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ben size kesin bilgiyi vereyim; dunya bostur.

Ustad Marifetname eserini kim neden calip degistirsin, bu konuda aydinlatmanizi rica ederim.
Hocam paganlar ve siyonistler bir şey yapacakları zaman önce halkları cahil bırakmak için eğitim sistemini bitirirler sonra kütüphanede ki bütün kitapları alıp kopyalarıyla değiştirirler çünkü bir nesli geçmişinden kopardığınızda o zaman o neslin üzerinde tahakküm uygulayabilirsiniz ancak Cenab-ı Allah zahiri bir çok ilmi onlara verdi manevi ilimler ise müslümanlara verdi ve o yüzden bir türlü baş edemiyorlar edemezler defalarca uzaya fırlatılan roketler havada gökkubbede patlayıp infilak etti dertleri orayı geçmek ancak rahman süresi 33. ayette Cenab-ı Allah hem insanlara hamde cinlere meydan okuyor ey cin ve insan toplulukları Allah’ın sınırını yerin ve göğün sınırlarını aşıp geçebiliyorsanız geçin bizden taraf bir güç ve kuvvet verilmedikçe asla geçemezsiniz diye buyuruyor şimdi bu aşağılık insan müsveddeleri bizleri goyyim olarak görüyorlar ve gerçek bilgiye etişmememiz için her tülü pisliği yapıyorlar fakat atladıkları bir mevzu var Cenab-ı Allah’ın da bir planı var o yüzden bir türlü mutlak surette tahakküm uygulayamıyorlar hatırlayın sahte pandemi döneminde aşıları kutsal diye millete vurdular şimdi herkes patır patır ölüyor bunların bilimleri insanları katil ve maktul eder hocam

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Peki onlarda yalan olsun hocam.
Seni mi kırıcaz. Bilimsel verilerinizi ve en yakın zamanda uzay istasyonuna çıkıp kanıtlamanızı dört gözle bekliyoruz.
Uzay olsa çıkacaktıkda yok hocam :) ama merak etme paylaşacağım videolarda net bir şekilde inşaAllah görümüş olursunuz nasipse

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@Ebu Ubeyde ayette belki "sinirlar" olarak cikilabilen uzayin daha ustunden bahsediliyordur.
Yok hocam gezegen dediklerinin tamamı yıldızdır ve Cenab-ı Allah bu konuyla ilgili onları bir süs ve yol tayini yapabşlesiniz diye yarattık buyuruyor insandan daha şerefli bir mahluk yok sadece 7 kat şemada melekler vardır ve bir parmak bile boşluk yoktur miraç hadisesini hatırlayın efendimiz her kata geldiğinde kimdir o diye soru soruldu cebrail Aleyhisselam ben ve Muhammed sallallahu aleyhi vessellem dedi yani yok hocam güneşin etrafında dönen bir kürenin üzerinde değiliz

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sadece güneşin ayın ve kurup yıldızının gezegen olduğunu daha doğrusu mahluk olduğunu gece ve gündüzün ayrı ayrı mahluk olduğunu bıyurmış

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kardeşim Ay'ın çekim gücü bulutu çekemez çünkü çekim gücü Dünya kadar değil. Ya mesele çok basit aslında, bir araba ve bir tekne al aynı yönde durmadan ilerle. :D
Tonlarca ağırlıkta ki suyu çekip bulutları çekememesi hocam yapmayun Allah aşkına :) hayır onu geçtim tekne ile başladığınız noktaya geleceğinizi sanıyorsunuz da öyle bişey olmayacak bakın çok basit bir yol daha söyleyeyim uçakların rotalarına bakın madem dünya küre los angelas tan kalkan uçak neden 11 Saat yada daha fazla sürüyor madem başladığınız noktaya geliyorsunuz 11 Saat değil 2 saat sürmesi gerkiyor açıp bakın uçuşların rotasına ne demek istediğimi anlayacaksınız :)