Hoşgeldin Misafir

Ekonomi Hakkında Ne Düşünüyosunuz?

Ekonomi Hakkında Ne Düşünüyosunuz?

• İyi

Oy: 18 6.8%
  • Orta - İdare Eder

Oy: 35 13.2%
  • Çok Kötü

Oy: 213 80.1%

• Kullanılan toplam oy
    266

ruguaglowarez

Yekaterinburg
15 Ocak 2019
1,560 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Veriler ortada rezalet bir durumda kaçan kaçana yabancı yatırımcı kaçtı ve kaçıyorda tsunami geliyor haziran ayı ile birlikte ve sonrası için bütün ekonomik veriler her anlamda kötü döviz kurlarının baskılanması ihracatçıyı işin içinden çıkılamaz hale getirdi vb. bir sürü saçma sapan işler yapıldı ülke her anlamda dibin dibinde

ZahirCoder

ZahirCoder

Moderator
Moderator
25 Ağu 2017
5,206 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Veriler ortada rezalet bir durumda kaçan kaçana yabancı yatırımcı kaçtı ve kaçıyorda tsunami geliyor haziran ayı ile birlikte ve sonrası için bütün ekonomik veriler her anlamda kötü döviz kurlarının baskılanması ihracatçıyı işin içinden çıkılamaz hale getirdi vb. bir sürü saçma sapan işler yapıldı ülke her anlamda dibin dibinde
Yüksek faizle kredi çekip iş yapıyor ama ihraç ettiği mal baskılı kur sebebi ile krediyi bile kapatmıyor bu olanları herhangi bir iskandinav ülkesinde insanlara anlatsan inandıramazsın fıkravari herşey

Reisci

Reisci

Yerli Ve Milli Hacker
11 Mar 2020
6,569 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kusura bakma ama ihracatçı bir zahmet yüksek katma değerli mal üretip satsın. Türkiye her gün gelişen bir ülke ve ucuz işçi pazarı değildir! İhracat yapmak isteyen ya marka olacak ya da yüksek teknoloji üretecek yoksa kapasın işletmesini Hindistan'a taşınsın.

cokaranfil

2 Nis 2024
468 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba

Sİzce ekonomi nasıl ülke ve dünya bazında daha ötesi kendi durumlarınızı değerlendirdiğinizde umutlu musunuz?

Siyasal propaganda ve tartışmadan uzak şekilde yorumlayabilirsiniz
Elinize sağlık. Zaten demokrasi, insan hakları ve hukukun üstlüğünü savunursak ve tam kapitalist bir ekonomiye geçersek, bizim hiçbir şey yapmamıza bile gerek yok. Yabancı yatırımlar ülkeyi kalkındırabilir.

Türkiyede toplam tasarruflar vadeli vadesiz TL mevduat 160-180 milyar dolar civarında. Bu rakam 700 milyar dolarlara çıkarsa sonuçları ne olur, milli gelire katkısı ne düzeyde olur, ekonomide yaratacağı gelişmeler nelerdir?

O zaman yatırımlar için dış kaynağa gerek kalmaz ve ekonomi bambaşka bir yola girer. Ama böyle bir hayal kurabilmemiz için her şeyden önce riskleri düşürüp kendi insanımızı yastık altına döviz ve altın saklamaktan vazgeçirmemiz lazım.

Nacizane fikrim ALLAHA Amanet olun.

ruguaglowarez

Yekaterinburg
15 Ocak 2019
1,560 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kusura bakma ama ihracatçı bir zahmet yüksek katma değerli mal üretip satsın. Türkiye her gün gelişen bir ülke ve ucuz işçi pazarı değildir! İhracat yapmak isteyen ya marka olacak ya da yüksek teknoloji üretecek yoksa kapasın işletmesini Hindistan'a taşınsın.
Ekonomiden iktisattan finanstan hiç anlamadığın anlaşılıyor yazmış olduğun mesajdan Nas ne diyorsa o SANA BANA NE OLUYOR ekonomiyi allah yönetiyormuş zaten zamlarıda o yapıyormuş.

Mavira

Jüpiter
21 Eyl 2023
743 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bir projem var tüm varlığımı bastım, tüm türkiyeyi en azından daha fazla alışveriş yapmasını sağlayacak bir proje tutacağını umuyorum. 2 aya mobil uygulamaları çıkıyor. Onun dışında ekonomi berbat

Dark-Wise

Dark-Wise

Özgür Filistin 🌹Özgür Doğu Türkistan
"Karanlıkta Yolunu Aydınlatan Bir Hilal Vardır"
12 Şub 2022
1,180 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ekonomi dünya geneli sıkıntı çekmekte bizde fazlasıyla bu darbeden yedik bunların nedenlerin ülkenin yaşadığı olumsuzluklar bunları, depremler, seller, darbeler, gezi olayları, 7 ekim, terör örgütü gibi ülkenin ekonomisi sarsan şeyler bizim ülkeyi fazlasıyle etkile, keşke 2000 yılların öncesi ülkeyi önetenler ülke ağır sanayı yapsaydın bu gün belki ekonomi daha rahat olurdu. Şunu söylemek istiyorum herkes avrupa yaşayan ülkeleri bolluk içinde yaşıyor diyor onlar yıllarca ülkeleri sömürdüler, ağır sanayi ve avrupa birliği gibi bir telikte yaşıyorlar bunlar bir birlerinden toplu koparlarsa ekonomisi çöker, bunlar toplu halde durdukları halde ekonomileri darbe yiyior.

Vallahi bizim böyle olmamızın nedennü ŞÜKÜRSÜZLÜTÜR kim ne derse desin.

Eğer siz şükredip inanırsanız Allah size ne diye azap etsin. Allah, iyiliklerin karşılığını bol bol veren ve her şeyi hakkıyla bilendir.

Nisâ Sûresi(4) 147. Ayet

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Uzun uzun iktisadi terimler ve istatistikler ile gelecektim ama bazı yorumları görünce vazgeçtim. Çünkü kendimi yormaya değmez.
Ama bir kaç laf söylemeden de geçmemek olmaz çünkü ne zaman sessiz kalsak hep gemi azıya alan bir güruh var karşımızda. Laftan sözden ilimden ve bilimden anlamayan kör kütük yanlışı savunup doğruyu kabul etmeyen bir güruh.

7 ekim olaylarından bahsedilmiş. Kardeşim ne ilgisi var söyler misin bana senin Filistin olayları ile yaşanan ekonomik dar boğazın ? Filistin senin ekonomik çarklarını tamamlayan, ekonomine katma değerde bulunan bir etken mi ? Yapılan hataların sebeplerini görmeyip böylesi elim olayları ekonomik krizle bağdaştırmanız yüzünden bir çok insan duyarını yitirdi. Onca masumun katledilişine ve yapılan katliamlara sırf sizin her şeyi kendi yararınıza kullanma çabanız yüzünden umursamaz bakmaya başladı. Tıpkı dini alet ettiğiniz gibi bu olayları da ekonomi ile bağdaştırmak hangi akla mantığa sığar ? Soğudu millet sizin bu hamasetleriniz yüzünden. Birde şükürsüzlük diye bir kılıf uydurmuşsunuz. Hangi şükürsüzlük kardeşim ? Bu ülkede ayda 15 bin tlye çalışıp ev geçindirmeye çalışan var. Atanamadığı için anasının babasının yüzüne bakamayıp canına kıyanlar var. Hangi şükürsüzlük ? Eski yoksulluklardan bahsederken beceremediler diyorsunuz ama kendiniz yapınca yok kardeşim şükürsüzlük var diyorsunuz. Bitmedi gitti şu eskiyi gösterme muhabbetiniz. Ayrıca eskiden millet emekli ikramiyesiyle ev ve arabayı aynı anda alırdı. Bir işçi maaşıyla 3 çocuk okutup büyütenleri bilirim. Peynir ekmek fakirin kahvaltısı gösterilirdi. Şimdi zincir marketlerde alarm takılıyor zengin kahvaltısı oldu neyden bahsediyorsunuz ? Gezi zamanı demişsiniz yani benim bile tasvir etmediğim bir dönemdi ama sayenizde vallahi artık neredeyse ona da sempati duymaya başladım. Gezi zamanında dolar 20 kuruş arttı vatan haini ilan ettiniz. Şimdi gelen durum ortada ama hala o günlere bağlıyorsunuz. Eskiden bize büyüklerimiz yanlış şeyler söylediğimizde "Cahilliğine veriyoruz" deyip güler geçerdi. Şimdi ne acıdır ki biz büyüklerimiz için kullanmaya başladık bu sözü. Adam ekonomiyi ve Türkiye'nin durumunu yandaş yayıncılardan izleyip biz süperiz diye böbürleniyor. Sorsan kim bilir oğlu kızı kimin torpiliyle kimin hakkına girerek kadrolara yerleşti. Bakara makara diye zengin olanlara laf etmezken, fakirin evime ekmek götüremiyorum demesine köpürüp dinsiz şükürsüz diye yaftaladınız. Ya daha dün "Elon Musk'ı biz yetiştirdik bizim adamımız" diyen koskoca bir adama laf anlatamadım ona göre bizden icazet alınmadan dünyada tek bir iş yürümüyor artık nasıl beyin yandıysa. Bu adama göre biz mükemmeliz süperiz ülkede zorluk yok ekonomik sıkıntı yok benim gibi şükürsüz adamlar var.
Uyanın lütfen biraz artık beyninizi çalıştırın rica ediyorum. Kuranda bile ilk sure "ikra" anlamı oku iken bu kadar cahilliği artık gerçekten kaldıramıyorum.
Yordunuz bizi yorulduk, bıktık hamasetlerden ve her olayı kendi çıkarınıza kullanıp duygusuz bireyler yaratmanızdan kutuplaştırmanızdan. Biz dünyada hiç bir masum ölmesin derken siz bizden başka herkes ölsün diyorsunuz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü severken siz din, mezhep, ırk hatta maddiyatına göre seviyorsunuz.

Ve bizler her şeye kullandığımız için vicdanı kirli insanlarız. Siz ise vicdanınızı hiç kullanmadığınız için "Vicdanım temiz" diye övünen insanlarsınız...

Ne deyim yolunuzda bahtınızda açık olsun ama lütfen. Filistin, Gazze ve dini kavramları basitleştirip daha fazla kutuplaşmış duyarsız topluluklar yaratmaktan vazgeçin.
Zaten fazlasıyla mevcut dönemimizde... Adaletin kişilere göre tavır aldığı bir ülkede doğrudan bahsetmek kaf dağının varlığına inanmak gibidir.

Saygılarımla.
( Bu yorum kimseyi kırmak üzmek için yapılmamıştır, zaten yeterince ayrıştık ayrıştırdılar bizi, ben bu niyette olan insanların bile içinde adaletin, güzelliğin, akıl ve mantığın hala olduğuna inanıp saygı duyup seviyorum. )

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ekonomi dinamik ve sürekli değişen bir alan. Sağlam yönetim ve alınacak doğru önlemlerle ekonomik büyüme sağlanabilir. Tasarruf ve yatırımlar önemli. Güncel gelişmeleri takip etmek ve sürdürülebilir politikalar uygulamak önemli.

Dark-Wise

Dark-Wise

Özgür Filistin 🌹Özgür Doğu Türkistan
"Karanlıkta Yolunu Aydınlatan Bir Hilal Vardır"
12 Şub 2022
1,180 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Uzun uzun iktisadi terimler ve istatistikler ile gelecektim ama bazı yorumları görünce vazgeçtim. Çünkü kendimi yormaya değmez.
Ama bir kaç laf söylemeden de geçmemek olmaz çünkü ne zaman sessiz kalsak hep gemi azıya alan bir güruh var karşımızda. Laftan sözden ilimden ve bilimden anlamayan kör kütük yanlışı savunup doğruyu kabul etmeyen bir güruh.

7 ekim olaylarından bahsedilmiş. Kardeşim ne ilgisi var söyler misin bana senin Filistin olayları ile yaşanan ekonomik dar boğazın ? Filistin senin ekonomik çarklarını tamamlayan, ekonomine katma değerde bulunan bir etken mi ? Yapılan hataların sebeplerini görmeyip böylesi elim olayları ekonomik krizle bağdaştırmanız yüzünden bir çok insan duyarını yitirdi. Onca masumun katledilişine ve yapılan katliamlara sırf sizin her şeyi kendi yararınıza kullanma çabanız yüzünden umursamaz bakmaya başladı. Tıpkı dini alet ettiğiniz gibi bu olayları da ekonomi ile bağdaştırmak hangi akla mantığa sığar ? Soğudu millet sizin bu hamasetleriniz yüzünden. Birde şükürsüzlük diye bir kılıf uydurmuşsunuz. Hangi şükürsüzlük kardeşim ? Bu ülkede ayda 15 bin tlye çalışıp ev geçindirmeye çalışan var. Atanamadığı için anasının babasının yüzüne bakamayıp canına kıyanlar var. Hangi şükürsüzlük ? Eski yoksulluklardan bahsederken beceremediler diyorsunuz ama kendiniz yapınca yok kardeşim şükürsüzlük var diyorsunuz. Bitmedi gitti şu eskiyi gösterme muhabbetiniz. Ayrıca eskiden millet emekli ikramiyesiyle ev ve arabayı aynı anda alırdı. Bir işçi maaşıyla 3 çocuk okutup büyütenleri bilirim. Peynir ekmek fakirin kahvaltısı gösterilirdi. Şimdi zincir marketlerde alarm takılıyor zengin kahvaltısı oldu neyden bahsediyorsunuz ? Gezi zamanı demişsiniz yani benim bile tasvir etmediğim bir dönemdi ama sayenizde vallahi artık neredeyse ona da sempati duymaya başladım. Gezi zamanında dolar 20 kuruş arttı vatan haini ilan ettiniz. Şimdi gelen durum ortada ama hala o günlere bağlıyorsunuz. Eskiden bize büyüklerimiz yanlış şeyler söylediğimizde "Cahilliğine veriyoruz" deyip güler geçerdi. Şimdi ne acıdır ki biz büyüklerimiz için kullanmaya başladık bu sözü. Adam ekonomiyi ve Türkiye'nin durumunu yandaş yayıncılardan izleyip biz süperiz diye böbürleniyor. Sorsan kim bilir oğlu kızı kimin torpiliyle kimin hakkına girerek kadrolara yerleşti. Bakara makara diye zengin olanlara laf etmezken, fakirin evime ekmek götüremiyorum demesine köpürüp dinsiz şükürsüz diye yaftaladınız. Ya daha dün "Elon Musk'ı biz yetiştirdik bizim adamımız" diyen koskoca bir adama laf anlatamadım ona göre bizden icazet alınmadan dünyada tek bir iş yürümüyor artık nasıl beyin yandıysa. Bu adama göre biz mükemmeliz süperiz ülkede zorluk yok ekonomik sıkıntı yok benim gibi şükürsüz adamlar var.
Uyanın lütfen biraz artık beyninizi çalıştırın rica ediyorum. Kuranda bile ilk sure "ikra" anlamı oku iken bu kadar cahilliği artık gerçekten kaldıramıyorum.
Yordunuz bizi yorulduk, bıktık hamasetlerden ve her olayı kendi çıkarınıza kullanıp duygusuz bireyler yaratmanızdan kutuplaştırmanızdan. Biz dünyada hiç bir masum ölmesin derken siz bizden başka herkes ölsün diyorsunuz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü severken siz din, mezhep, ırk hatta maddiyatına göre seviyorsunuz.

Ve bizler her şeye kullandığımız için vicdanı kirli insanlarız. Siz ise vicdanınızı hiç kullanmadığınız için "Vicdanım temiz" diye övünen insanlarsınız...

Ne deyim yolunuzda bahtınızda açık olsun ama lütfen. Filistin, Gazze ve dini kavramları basitleştirip daha fazla kutuplaşmış duyarsız topluluklar yaratmaktan vazgeçin.
Zaten fazlasıyla mevcut dönemimizde... Adaletin kişilere göre tavır aldığı bir ülkede doğrudan bahsetmek kaf dağının varlığına inanmak gibidir.

Saygılarımla.
( Bu yorum kimseyi kırmak üzmek için yapılmamıştır, zaten yeterince ayrıştık ayrıştırdılar bizi, ben bu niyette olan insanların bile içinde adaletin, güzelliğin, akıl ve mantığın hala olduğuna inanıp saygı duyup seviyorum. )
1. 7 ekim yazdım eksik yazmışım benim hatam oraya 6-7 ekim olayları diye yazmam gerekmiş, 2. ekonomi iyi değil zaten onda bende hem fikirim, eğer gerçekleri konuşabilsek ülkenin bu hale gelmesinin en büyük denedi laik sistem yüzünden, şuan bakıyoruz A parti yada B parti para çalışıyor denetleyen mekanizma yok, adalet sistemi hiç bir işlevini yerine getiremiyor çünkü sistemin hiç bir işlevi yok. A partisi yada B partisi hata yaparsa emin ol söylüyorum, torpil diyorsun bütün partiler görüyoruz. Birde senin düşündüğün siyasi partili değilim.