Hoşgeldin Misafir

Ekonomi Hakkında Ne Düşünüyosunuz?

Ekonomi Hakkında Ne Düşünüyosunuz?

• İyi

Oy: 18 6.8%
  • Orta - İdare Eder

Oy: 35 13.2%
  • Çok Kötü

Oy: 213 80.1%

• Kullanılan toplam oy
    266

bovyes

16 Ağu 2024
1,046 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ekonomi elbette göreceli kavramdır. Lakin benim görüşüm şuan Dünya devletleri içerisinde büyük bir ekonomik savaş dönüyor. Bunun en net örneği Libya'dır. Kaddafi öncesi ve sonrası şeklinde tarihe geçmiştir. ABD içerisinde 2 devlettir. Siyonistler ve cumhuriyetçiler şeklinde. Siyonist kısım dünyayı tek elden yönetmek için elinden geleni yapıyorlar alenen. Fakat medya ve film sektörü sayesinde Dünya insanlarının o kadar gözünü boyamıştır ki çoğu kişi bazı alenen yani gözümüze soka soka yapılan işleri görememekteyiz. Şuan için bir çok kişi için ekonomi kötü olabilir evet ama biz 100 yıllık bir devletiz yeniden doğduk. Bunun farkına varalım önce. İnsanlar onlarca yıl devletler yüzlerce yıl yaşar. İnsan yaşamına göre devlet akıllanması yapılması kesinlikle doğru değildir. Biz 10 yıl sonrası için hayal kurar plan yaparız. Devletler 100 yıl sonrası için. Bu düşünce ile şuan için Türkiye Cumhuriyeti mevcut hükumetinin yaptığı dış politika ve ekonomi için yapılan adımları destekliyorum. Kısa vadede cebimize direkt yansımasa bile ülke bekası için yapılanların hemen hemen hepsi doğrudur. Kısaca çok şükür bolluk içinde yaşamasak ta Dünya'nın bir çok ülkesine göre ekonomimiz gayet iyi gitmektedir ve iyidir. Bunlar tamamen benim fikir ve düşüncelerimdir.

bovyes

16 Ağu 2024
1,046 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ekonomi elbette göreceli kavramdır. Lakin benim görüşüm şuan Dünya devletleri içerisinde büyük bir ekonomik savaş dönüyor. Bunun en net örneği Libya'dır. Kaddafi öncesi ve sonrası şeklinde tarihe geçmiştir. ABD içerisinde 2 devlettir. Siyonistler ve cumhuriyetçiler şeklinde. Siyonist kısım dünyayı tek elden yönetmek için elinden geleni yapıyorlar alenen. Fakat medya ve film sektörü sayesinde Dünya insanlarının o kadar gözünü boyamıştır ki çoğu kişi bazı alenen yani gözümüze soka soka yapılan işleri görememekteyiz. Şuan için bir çok kişi için ekonomi kötü olabilir evet ama biz 100 yıllık bir devletiz yeniden doğduk. Bunun farkına varalım önce. İnsanlar onlarca yıl devletler yüzlerce yıl yaşar. İnsan yaşamına göre devlet akıllanması yapılması kesinlikle doğru değildir. Biz 10 yıl sonrası için hayal kurar plan yaparız. Devletler 100 yıl sonrası için. Bu düşünce ile şuan için Türkiye Cumhuriyeti mevcut hükumetinin yaptığı dış politika ve ekonomi için yapılan adımları destekliyorum. Kısa vadede cebimize direkt yansımasa bile ülke bekası için yapılanların hemen hemen hepsi doğrudur. Kısaca çok şükür bolluk içinde yaşamasak ta Dünya'nın bir çok ülkesine göre ekonomimiz gayet iyi gitmektedir ve iyidir. Bunlar tamamen benim fikir ve düşüncelerimdir.
Ekleme: Mevcut hükumetiniz kısa vadede düşünse idi şuan Arjantin gibi olurduk. Arjantin son 5-7 yıldır değişen iç dış politikasını bilmeyenler araştırabilir. Dışa bağımlılık arttıkça kısa vadede cebimize giren miktar artaracaktır illaki ve kısa vadeli olsada refah olacaktır. Ama sen ülke olarak dışa bağlı olmadan kendi imkanların ile bir şeyler yapmaya çalışıyorsan işte siyonist kesim yaptırım + ekonomiden vuracaktır bir çok orta asya ülkesinde olduğu gibi. En basitinden örnek vermek istiyorum 2-3 gün önce ABD ile LNG anlaşması yapıldı ve imzalandı. Bir çok X kullanıcısı neden aldık ülke böyle emekli maaşı yetmiyor, asgari ücret açlık sınırının üzerinde vs gibi yorumlar. Elbette haklılar lakin şuan Türkiye Cumhuriyeti'nin yıllık ortalama 55 milyon metreküplük doğalgaz kullanımı mevcut. Berat Albayrak döneminde alınan doğaz gaz arama ve çıkarma gemileri ile doğal keşfi yaptık lakin belli bir limitte buda 8 milyon metreküp yapmaktadır. Geri kalan doğal gaz Rusya, Azerbeycan, İran ve Katar'dan alıyoruz. 2028 e kadar kendi keşfettiğimiz rezervlerden hedeflenen miktar yıllık 40 milyon metreküp olarak açıklandı. Fakat ülkemizin jeopolitik konumunu göz önüne alınca, işte burada devlet aklı giriyor 2028 e kadar savaş çıkabilir petrol akışı kesilebilir her ihtimale karşı tekirdağ ve tuz gölünün altında ki doğalgaz depolarına yerleştirecek. Ve zor zamanlar için halkımızın enerji bakımında zora girmemesi adına yapılan önlem yatırımıdır. Tıpkı 2027 seri üretime girecek olam milli muharrip uçağımız kaan gibi. Bu süreçte f35 veya farklı eurofighter gibi alternatifler idarelik olarak sipariş geçildi.
Son olarak kimseyle siyaset veya ekonomi üzerinden polemiğe girmek doğru değildir. Herkes kendi akıl ve iradesi çerçevesinde düşünür. Sonuçta İMTİHAN dünyasındayız. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Filistin için dualarımız ile...