Hoşgeldin Misafir

Havaalanı Transfer Scripti - VIP Transfer Scripti- Google Maps, Rent a Car (KURULUM GÜNCEL)

Yasar7880

İzmir
1 Mar 2024
840 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kurulum karışık ve kafa karıştırıcı. İlk önce .env dosyasına bakarsanız scriptin PHP 8.1 ve üstünde çalıştığını göreceksiniz. Localde değil bir hostinge kurmalısınız hostinge kurarken de dikkat etmeniz gereken en önemli unsur public_html klasörüne dosyaları kopyalamanız olacaktır. Sayet Pulic_html dosyasına kurmayacaksanız domain eklerken mutlaka yolunu göstermeniz gerekiyor. örneğin : aaaa.com/public şeklinde olmalıdır. Sonrasında .env dosyasına veritabanı bilgilerini güncelleyip veritabanını içe aktardıktan sonra script http 500 hatası vermeden çalışacaktır ama bu seferde lisans sorunuyla karşılaşacaksınız bunun için de /routes/web.php dosyasında kendi domaininize uygun lisans anahtarı girmeniz gerekiyor bunu hesaplayan formül ise

Domain İçin Doğru Key'i Hesaplayalım:​

Domain: xxxx.com

Formül: md5("frejmf" + "xxxx" + "dfgggg") formülünü kullanarak lisans aanahtarınızı oluşturmanız gerekiyor. sonrasında key değerinizi .env dosyasına eklemeniz gerekiyor şu şekilde bir örnek vereyim
key=2cb8e21c455f39ff6f9ddbfceedae88a bunu .env dosyasına eklediğinizde script sorunsuz bir şekilde çalışır ancak işiniz burda da bitmiyor domaininiz için google map api anahtarı alıp admin panelinde entegrasyonlar bölümüne girmeniz gerekiyor. Ben kurdum baktım çalıştırdım ancak scriptin bir çok hatası var giderilmesi gerekiyor.

Son düzenleme: