ZahirCoder
- 25 Ağu 2017
- 5,228 Mesaj
- TIM Görevleri
- 1
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro Max hakkında dikkat çeken bir maliyet raporu paylaşıldı. Counterpoint Research tarafından yayımlanan son tahmine göre, yeni modelin üretim maliyeti selefine kıyasla önemli ölçüde artacak. Bu durumun satış fiyatına da yansıması bekleniyor.
Bunun yanı sıra Apple'ın kullanması beklenen 2 nm üretim sürecine sahip yeni nesil işlemci ile gelişmiş paketleme teknolojisinin de üretim maliyetlerini artıracağı belirtiliyor.
Öte yandan Apple'ın yüksek depolama kapasiteli modellerde kârlılığı koruyabilmek için depolama seçeneklerine göre farklı fiyat politikaları uygulayabileceği belirtiliyor. Rapora göre şirketin ortalama satış fiyatını yaklaşık 200 dolar artırması beklenirken, buna rağmen önceki nesle kıyasla daha düşük kâr marjlarıyla karşılaşabileceği ifade ediliyor.
iPhone 18 Pro Max'in üretim maliyeti yükseliyor
İlk tahminlere göre, 12 GB RAM ve 1 TB depolama alanına sahip iPhone 18 Pro Max'in malzeme maliyeti, iPhone 17 Pro Max'e göre yaklaşık 300 dolar daha yüksek olacak. Raporda, bu artışın en büyük nedenleri arasında NAND ve DRAM bellek fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor.
Bunun yanı sıra Apple'ın kullanması beklenen 2 nm üretim sürecine sahip yeni nesil işlemci ile gelişmiş paketleme teknolojisinin de üretim maliyetlerini artıracağı belirtiliyor.
Kamera ve işlemci maliyetleri artarken ekran tarafında düşüş bekleniyor
Counterpoint Research, ekran ve bazı diğer bileşenlerin maliyetinde düşüş öngörse de kamera tarafında yeni teknolojiler nedeniyle sınırlı bir maliyet artışı yaşanacağını ifade ediyor. Bu artışın, iPhone 18 Pro Max'te yer alması beklenen değişken diyaframlı ana kamera sistemiyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.Öte yandan Apple'ın yüksek depolama kapasiteli modellerde kârlılığı koruyabilmek için depolama seçeneklerine göre farklı fiyat politikaları uygulayabileceği belirtiliyor. Rapora göre şirketin ortalama satış fiyatını yaklaşık 200 dolar artırması beklenirken, buna rağmen önceki nesle kıyasla daha düşük kâr marjlarıyla karşılaşabileceği ifade ediliyor.