Hoşgeldin Misafir

iPhone 18 Pro Max'in maliyeti yükseldi: Fiyatına 200 dolar zam gelebilir

ZahirCoder

ZahirCoder

Moderator
Moderator
25 Ağu 2017
5,228 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro Max hakkında dikkat çeken bir maliyet raporu paylaşıldı. Counterpoint Research tarafından yayımlanan son tahmine göre, yeni modelin üretim maliyeti selefine kıyasla önemli ölçüde artacak. Bu durumun satış fiyatına da yansıması bekleniyor.

iPhone 18 Pro Max'in üretim maliyeti yükseliyor​

İlk tahminlere göre, 12 GB RAM ve 1 TB depolama alanına sahip iPhone 18 Pro Max'in malzeme maliyeti, iPhone 17 Pro Max'e göre yaklaşık 300 dolar daha yüksek olacak. Raporda, bu artışın en büyük nedenleri arasında NAND ve DRAM bellek fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor.

292f6ak.jpg

Bunun yanı sıra Apple'ın kullanması beklenen 2 nm üretim sürecine sahip yeni nesil işlemci ile gelişmiş paketleme teknolojisinin de üretim maliyetlerini artıracağı belirtiliyor.

Kamera ve işlemci maliyetleri artarken ekran tarafında düşüş bekleniyor​

Counterpoint Research, ekran ve bazı diğer bileşenlerin maliyetinde düşüş öngörse de kamera tarafında yeni teknolojiler nedeniyle sınırlı bir maliyet artışı yaşanacağını ifade ediyor. Bu artışın, iPhone 18 Pro Max'te yer alması beklenen değişken diyaframlı ana kamera sistemiyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.

Öte yandan Apple'ın yüksek depolama kapasiteli modellerde kârlılığı koruyabilmek için depolama seçeneklerine göre farklı fiyat politikaları uygulayabileceği belirtiliyor. Rapora göre şirketin ortalama satış fiyatını yaklaşık 200 dolar artırması beklenirken, buna rağmen önceki nesle kıyasla daha düşük kâr marjlarıyla karşılaşabileceği ifade ediliyor.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam VAlla kekliyorlar milleti bir iPhone kullanıcısı olarak söylüyorum ve 12 pro Max kullanıyorum hala öyle bir ayarlamış ki artık bir süre sonra değiştirmek zorunda kalıyorsun android çok kötü güvenlik açısından İOS o yüzden iyi alamıyoruz ama ne yapak :)

müminbiri

müminbiri

Ne kadar sessiz olursan, o kadar çok işitebilirsin
13 Ağu 2025
1,350 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam VAlla kekliyorlar milleti bir iPhone kullanıcısı olarak söylüyorum ve 12 pro Max kullanıyorum hala öyle bir ayarlamış ki artık bir süre sonra değiştirmek zorunda kalıyorsun android çok kötü güvenlik açısından İOS o yüzden iyi alamıyoruz ama ne yapak :)
Ahh hocam ahhh senide düşürmüşler tongaya 😅

Graves

Graves

Karanlık Özgürlüktür
Moderator
9 Eki 2024
10,488 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şuan 12 pro max iyi ben 14 pro max kulanıcısıyım düşük kullanamıyorum ve android cihaz asla kullanamıyorum çünkü telefonu öyle bir ayarlamışlar başka cihaza geçiş yapamıyor insan

müminbiri

müminbiri

13 Ağu 2025
1,350 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@Graves @Ebu Ubeyde Hocam aslında dediğiniz gibi Android açıkları hızlı ve kodlanabilir tarzda ama iOS güvenliği linux gibi güvenilir ve giren kişi içinde kayboluyor bu yönden iosu bende öneriyorum tabiki ben redmi 13 kullanıyorum ama şöyle söylüyim çok yakında inanıyorum ki iOS işletimi androide doğru dönücek dalga geçtikleri Android telefonlarının şarj girişlerinden yavaş yavaş başlıyorlar

Graves

Graves

Karanlık Özgürlüktür
Moderator
9 Eki 2024
10,488 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@Graves @Ebu Ubeyde Hocam aslında dediğiniz gibi Android açıkları hızlı ve kodlanabilir tarzda ama iOS güvenliği linux gibi güvenilir ve giren kişi içinde kayboluyor bu yönden iosu bende öneriyorum tabiki ben redmi 13 kullanıyorum ama şöyle söylüyim çok yakında inanıyorum ki iOS işletimi androide doğru dönücek dalga geçtikleri Android telefonlarının şarj girişlerinden yavaş yavaş başlıyorlar
Aslında şarj girişi mecburiydi android dersen o imkansız dönmesi :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yok sanmıyorum çünkü İOS kendine has bir tarzı olduğu için zaten kapalı kutu androidde ki bazı özellikleri sonra çok eklediler ama İOS olmaktan çıkmadı çıkmıyor iosa virüs alması için kişinin gerçekten jailbreak yapması lazım yoksa neredeyse imkansıza yakın yine de neticede kul yapımıdır illa ki bir açığı vardır :)

müminbiri

müminbiri

13 Ağu 2025
1,350 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yok sanmıyorum çünkü İOS kendine has bir tarzı olduğu için zaten kapalı kutu androidde ki bazı özellikleri sonra çok eklediler ama İOS olmaktan çıkmadı çıkmıyor iosa virüs alması için kişinin gerçekten jailbreak yapması lazım yoksa neredeyse imkansıza yakın yine de neticede kul yapımıdır illa ki bir açığı vardır :)
Bir kurcalamak lazım o deliği hocam 😅

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bir kurcalamak lazım o deliği hocam 😅
Jailbreak ise ben onu yapıp kullandım aslında yine virüs olayı yoktu neredeyse hiç olmadı ama telefon artık hedef haline geliyor banka bilgilerini çaldırabilir kişi jailbreak olmasına rağmen yine de bişey olmadı cihazımda :)

müminbiri

müminbiri

13 Ağu 2025
1,350 Mesaj
TIM Görevleri
1

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Jailbreak ise ben onu yapıp kullandım aslında yine virüs olayı yoktu neredeyse hiç olmadı ama telefon artık hedef haline geliyor banka bilgilerini çaldırabilir kişi jailbreak olmasına rağmen yine de bişey olmadı cihazımda :)
Valla bir telefon yapacaksak sistemi baştan sona bizim kodlamamız lazım yoksa güvenemem 😅 en azından paramızı çalan bizden olsun